Üniversitelerde 3 Yılda Mezuniyet Modeli Geliyor

Üniversitelerde 3 Yılda Mezuniyet Modeli Geliyor

YÖK Başkanı Erol Özvar, isteyen ve başarılı öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmelerine imkan sağlayacak düzenlemenin önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirileceğini duyurdu.

Özvar, ayrıca önlisans ve lisans düzeylerini kapsayacak şekilde iş yerinde uygulamalı eğitim modelinin yaygınlaştırılacağını belirtti. Amacına hizmet etmeyen kısa stajların yerine, öğrencilerin mesleki tecrübe kazanacağı 3+1, 2+2 (önlisans) veya 7+1, 6+2 (lisans) gibi iş yeri temelli eğitim modellerine geçileceğini ifade etti.

Uygulamalı eğitim modelinin ilk aşamada Konya, Gaziantep, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Ankara olmak üzere 7 pilot ilde başlatılacağını, ardından tüm ülkeye yaygınlaştırılacağını ekledi. Bu dönüşümle, mezunların iş hayatına daha donanımlı ve hızlı geçiş yapması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.