Üniversite turizm işbirliği niye yok!

Üniversite turizm işbirliği niye yok!

Hegsagone ve Cuci Otelleri Genel Müdürü Taner Ateş, Turizm Haftası’nda önemli bir işbirliği eksiğine dikkat çekti. Ateş, “Üniversite sanayi işbirliği var. Üniversite turizm işbirliği niye yok?” dedi

Gebze Bölgesi son yıllarda çok sayıda otele, turistik tesise özel sektör marifetiyle kavuştu. Ancak bu yapılaşmada çok önemli iki eksik hala giderilmedi. Onlardan biri; nitelikli eleman bir diğeri ise üniversite sanayi işbirliği.

Hegsagone ve Cuci Otelleri, oteller ile aynı bünyedeki La Baia Bistro’nun Genel Müdürü Taner Ateş örneğin Tuzla sahildeki Viaport Marina’nın bir ARGE çalışması olduğuna inanıyor. İstanbul’da bir eşi benzeri olmayan, kendine has yapıya sahip AVM’nin sadece Gebze Bölgesi’nden değil İstanbul’un birçok uzak mesafeli ilçesinden müşteri çektiğine ilgi gördüğüne tanıklık etmiş.

BALYANOZ KOYU’NA DA YAPILMALI

“Ancak” diyor ve özetle ekliyor: “Viaport Marina kadar çevresindeki yürüyüş yolları, balık restaurantları, park, spor alanları da çok önemli. Bence bizim de içinde yer aldığımız Balyanoz Koyu içine de ilginç bir AVM yatırımı bölgenin potansiyelini çok daha fazla artıracak.”

NİTELİKLİ ELEMAN

Taner Ateş’in dikkat çektiği bir diğer önemli konu ise sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman. Turizm sektöründe mühendisliğin diğer alanları ve hukukta olduğu gibi arz talep dengesini bozacak şekilde üniversiteli yetişmediğini, işletme olarak eleman ihtiyacını gidermek için yabancı dil bilmelerinden ötürü kendi alanında iş bulamayan mühendislik gruplarından eleman çalıştırdıklarını kaydeden Ateş, ülkemizdeki plansız eğitim modelinin sıkıntıya soktuğu sektörler arasında yer aldıklarını ima etti.

Taner Ateş ile röportajımızın kalan bölümünü önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Değindiği kimi konu başlıkları ise şöyle:

“Üniversite sanayi işbirliği var. Üniversite turizm işbirliği niye yok?”

“Bölgemize deplasmana gelen futbol kulüpleri bütçeleri nezdinde konaklayacak yer arıyorlar. Doğru, böylesi bir turizm modeli de var. Otel olarak Gebze Bölgesi’nin yanı sıra Kartal, Pendik gibi yakın ilçelere deplasmana gelen takımlara da hizmet veriyoruz.

Çok tartışılan her şey dahil sistemde müthiş bir israf söz konusu. Kişi açken her şeyi yiyeceğini zannediyor. Tabağıma az alayım, doymazsam yine alayım diyen çok az. Türkiye ve dünyada bu israfı giderseniz Afrika’da açları doyurabilirsiniz.”

 

otel-1.jpgTaner Ateş

 

**

 

İ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.