Üniversite öğrencilerinin "gönüllü itfaiyecilik" nöbeti

Üniversite öğrencilerinin "gönüllü itfaiyecilik" nöbeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığındaki proje kapsamında verilen eğitimin ardından sertifika alan üniversite öğrencileri, kentin farklı noktalarında bulunan itfaiye istasyonlarında nöbet tutuyor.

Öğrenciler, derslerden arta kalan zamanlarında yangın, sel ya da trafik kazalarında itfaiye ekipleriyle vatandaşların yardımına koşuyor. 

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Özcan Bora Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü itfaiyeciliğe yaklaşık 5 ay önce başladığını belirtti. 

tatbikat.jpg

8 SAAT  NÖBET

Özdemir, boş zamanlarında itfaiyede 8 saat nöbet tuttuğuna işaret ederek, "Amacımız, insanların hayatlarına dokunabilmek, farkındalık yaratabilmek ve arama kurtarma, yangın söndürme gibi faaliyetlerde bilinçli bir kitle oluşmasını sağlamak. Bu konuda öncü olmak istedik. Normalde kimi yerlerde 24 saat, kimi yerlerde 8 saat nöbet tutuyoruz çünkü bir yandan makine mühendisliği bölümünü yürütüyoruz." diye konuştu.

Gönüllü itfaiyecilik eğitimlerine her geçen gün daha fazla ilgi gösterildiğini vurgulayan Özdemir, öğrencilere gönüllü itfaiyeciliği tavsiye etti. A.A

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.