Ünal Özmural: 10 yılda sattıklarınız saysam bir saate bitmez

Ünal Özmural: 10 yılda sattıklarınız saysam bir saate bitmez

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Bize kapılarını kapatan bankalar, başka belediyelere arkamızdan kredi verdi. EYT’lilerin tazminatlarını ödemek için satacağımız arazilerle ilgili polemik yaratıyorsunuz. 10 yıl boyunca sattıklarınızı saysam bir saatte bitmez” dedi.

İzmit Belediyesinin EYT’lilerin tazminatlarını ödemek için gerçekleştireceği arsa satışı ile ilgili gündem maddesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından satışı reddedildi. Konuyla ilgili mecliste söz alan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Gittiğimiz bütün bankalarda kapılar yüzümüze kapandı. Kapıları kapatan arkadaşlar Körfez Belediyesine sadece EYT’liler için 50 milyon lira kredi verdi. Samimiyseniz bankalara neden İzmit Belediyesine kredi vermediklerini sorun” dedi.

EMEĞE SAYGI DUYACAĞIZ

“Biz bu parayı EYT’lilere ödemek için kullanacağız” diyen Özmural sözlerinin devamında, “20-25 yıl çalışan arkadaşlarımızın hakkını ödemek için fedakarlık yapabiliriz. Önce emek diyorsak, emeğe saygı duyacağız. İller Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank ve Ziraat Bankası’nda gittiğimiz kapılar kapandı. Bu kapıları kapatan arkadaşlar Körfez Belediyesine sadece EYT’liler için 50 milyon kredi verdi. Enflasyondan mağdur olan vatandaşlara ödemek için almak isteğimiz bonuslara Vakıf Bank kapıyı kapattı. Aynı banka arkamızdan Büyükşehir’e o parayı verdi.

“SATTIKLARINIZIN HESABINI VERİN”

Emekli olan arkadaşların çoğu sizin döneminizde işe girenler. İşe aldığınız kişileri mağdur ediyorsunuz. Her şeye rağmen EYT’lilerin ilk taksitlerini ödedik. Ödemeye devam etmek için de gayret sarf ediyoruz. Neyin polemiğini yapıyorsunuz? 10 yıl boyunca sattıklarınızı saysam bir saatte bitmez. Kamu kaynaklarının zorda kalınmadığı sürece satılmaması konusunda hem fikirsek önce 80 yılda yapmış olduğumuz Cumhuriyet değerlerini 20 yılda satmanızın hesabını verin.

“NE DÜMENLER ÇEVİRDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Samimiyseniz bankalara neden İzmit Belediyesine kredi vermediklerini sorun. ‘Tahir Büyükakın ile ortak iş yapın’ diyorsunuz. Tahir Büyükakın’ın Cumhuriyet Parkı’nda, Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nda, belediye önünde ne dümenler çevirdiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.