Umut Ayaz Kimdir? Umut Ayaz Neden Gözaltında? Kaç Yaşında ve Nereli?

Umut Ayaz Kimdir? Umut Ayaz Neden Gözaltında? Kaç Yaşında ve Nereli?

Antalya merkezli yürütülen geniş çaplı bir operasyonla gözaltına alınan Umut Ayaz ve onun liderlik ettiği "Ayazlar" suç örgütü, ülke gündemine oturdu. Peki, Umut Ayaz kimdir, neden gözaltına alındı ve hakkında neler biliniyor? İşte detaylar...

Umut Ayaz ve "Ayazlar" Organize Suç Örgütü

Umut Ayaz, Türkiye'nin aranan suç örgütü liderlerinden biri olarak biliniyor. Kendisi, "Ayazlar" adıyla anılan organize suç örgütünün başında yer aldığı iddia ediliyor. Uzun süredir polisin radarında olan Ayaz'ın, Antalya merkezli olarak faaliyet gösterdiği ve birçok yasa dışı işin odağında yer aldığı iddia ediliyor.. Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu "Mahzen-41" adlı operasyonla birlikte Ayaz ve örgütüne büyük bir darbe vuruldu.

Gözaltına Alınma Süreci

"Mahzen-41" operasyonu, Antalya merkezli iki ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu operasyonda Umut Ayaz ve örgütünün 9 üyesi daha yakalandı. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Suçta kibrilenlere ve halkımızın huzurunu kaçıranlara karşı göz açtırmayacağız" ifadelerini kullanarak, devletin organize suçlarla mücadeledeki kararlılığını vurguladı.

--

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.