Umut Akyürek hakkında suç duyurusu

Umut Akyürek hakkında suç duyurusu

LGBT’liler homofobik paylaşımından ötürü Umut Akyürek hakkında suç duyurusunda bulunduTürk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek, Hollanda ile yaşanan...

LGBT’liler homofobik paylaşımından ötürü Umut Akyürek hakkında suç duyurusunda bulundu

Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek, Hollanda ile yaşanan siyasi kriz sırasında sosyal medya hesabında homofobik ifadeler içeren bir paylaşım yapınca tepki çekti. Birçok kişinin savcılığa giderek Akyürek hakkında suç duyurusu yaptığı ortaya çaktı.

Şarkıcı Onur Akay, LGBTİ’lerin Umut Akyürek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sonrası Akyürek, eleştiri yapmak isterken homofobik bir paylaşımda bulunmuş, gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı silmişti.

BİRÇOK KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Şarkıcı Onur Akay, meslektaşı Umut Akyürek hakkında yapılan suç duyurusu tutanaklarını, Facebook adresinden paylaştı. Akay, “Umut Akyürek'le ilgili çok sayıda kişi savcılığa şikâyette bulunmuş ve tutanakları bana atıyorlar! Gönüllü olarak LGBTİ derneğine katkılarda bulunan ve sosyal medyada Alim Atlı ismini kullanan bir aktivist arkadaşımız, Pembe Hayat Derneği avukatı Rıza Yalçın Koçak aracılığı ile arkadaşım ve meslektaşım Umut Akyürek'ten şikâyetçi oldu. Geçtiğimiz yıllarda benimle de bir televizyon programına konuk olan, TV programcısı Turgut Ayaydın da Umut'tan şikâyetçi oldu. Umut, o paylaşımında modernlik ve medeniyetten bahsetmişti… Oysa, Lüksemburg Başbakanı, ‘Yaşayacak tek hayatım var, onu da saklamak istemiyorum’ demişti” ifadelerini kullandı.

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.