UMKE ekibine sertifikaları verildi

UMKE ekibine sertifikaları verildi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE ekiplerine yönelik olarak düzenlenen ve medikal kurtarma konusunda birçok önemli teorik ve pratik bilgiler içeren "Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Tatbikatı” düzenlendi.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılan sağlık personellerine sertifikaları Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından düzenlenen törenle takdim edildi. Tatbikatın son derece verimli geçtiğini belirten İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan başarılı tatbikat nedeniyle kursiyerlere ve eğitimcilere teşekkür etti, görevlerinde başarılar diledi. Pehlevan ayrıca Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e de tatbikata ev sahipliği yaptıkları ve nazik misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

UYGULAMALI EĞİMLER VERİLDİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise, “Her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için gönüllü olarak bu eğitime katılan sağlık personellerimize ve bu eğitim veren eğitmenlerimize çok teşekkür ederim. Gerçekten önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Ayrıca kampın Gölcük'te yapılması bizim için ayrıca bir anlam taşıyor. Burası seçildiği içinde ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Eğitimlerde; Enkaz Altındaki Hastaya Yaklaşım, Crush (Ezilme) Sendromu, Temel KBRN, Haberleşme Teknikleri, Temel Kampçılık ve Afet ve Olağandışı Durumlarda Hayatı İdame Ettirme ve vb. konular hakkında teorik ve uygulamalı eğimler verildi. Tatbikatlarda ise afetlere müdahale potansiyelinin arttırılabilmesi adına doğada yön bulma ve oryantiring eğitimi, vaka simülasyonları gibi konular işlendi.

Haber: Tuğçe YAKICI

 

egitim-(1)-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.