Uluslararası öğrenciler Gebze’de buluştu 

Uluslararası öğrenciler Gebze’de buluştu 

Gebze'de gerçekleştirilen öğrenci buluşmasında GTÜ öğrencilerinin de aralarında bulunduğu uluslararası öğrenciler kültürlerini vatandaşlarla buluşturdular. Öğrenciler yöresel kıyafetleri, kültürlerine ait eşyaları ve yemekleri ile ilgi odağı oldular. 

 

“Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya” teması ile 51 ülke, 91 şehirde yapılan  "12.Uluslararası Öğrenci Buluşması" Kocaeli'nin ardından Gebze'de gerçekleştirildi. Hafta sonu Gebze Kent Meydanı’nda stantların kurulması ile başlayan ve gün boyu devam eden etkinlikte uluslararası öğrenciler kültürlerini vatandaşlarla tanıttılar. Öğrencileri aynı zamanda etkinliğin paydaşları olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yalnız bırakmadılar. 
YÖRESEL KIYAFETLERLE
Etkinlikte öğrenciler yöresel kıyafetleri, kültürlerine ait eşyaları ve yemekleri ile ilgi odağı oldular. Kent meydanında yapılan etkinlikte ayrıca öğrenciler ülkelerine ait dans figürlerini de ustalıkla sergilediler. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek devam eden buluşmada protokol üyeleri ve vatandaşlar uluslararası öğrencilerin stantlarını ziyaret ederek onlarla fotoğraf çektirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.