Uluslararası İslam Kültür ve medeniyet sempozyumu başladı

Uluslararası İslam Kültür ve medeniyet sempozyumu başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ‘’Kurban’’ konulu 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyet Sempozyumu, Kocaeli Kongre Merkezinde yoğun katılım ile başladı.

Onursal Başkanlığını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ortaklaşa yaptığı sempozyumun düzenleme kurulunda akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 18 isim bulunuyor. 7 ülkeden katılımcının hazır bulunacağı panelin bilim kurulunda ise, 12 farklı üniversiteden 30 akademisyen görev aldı. Düzenlenen Sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, KOÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve vatandaşlar katıldı. 

“EN BÜYÜK NİMETTİR”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, ‘‘İslam insanlığa gönderilmiş en büyük nimettir. İbadetleri, inanç esasları, ilkeleri, sömürüyü ortadan kaldırmasıyla nimettir. Her zaman zulmün-zalimin karşısında, inancına rengine bakmaksızın, ırkına bakmaksızın, mazlumun yanında yer almasıyla nimettir.’’ dedi. Kur’an-ı Kerim’de infakla ilgili, dayanışma ve yardımlaşma ile ilgili 255 ayet olduğunu hatırlatan Erbaş, İslam’ın ilkelerine uyulduğu müddetçe huzur içinde olunduğunu belirterek, “İslam, zulmü engelleyen, mazlum kim olursa olsun gayrimüslim de olsa yanında yer alan bir dindir.” dedi. İslam dininin gayrimüslimlere de anlatılması gerektiğine işaret eden Erbaş, "Çünkü bu nimete, Müslümanların olduğu kadar gayrimüslimlerin de ihtiyacı var. Tarih şahittir ki, İslam'ın ilkelerinin uygulandığı asırlarda, Müslümanlar kadar gayrimüslimler de İslam nimetinden istifade etmişlerdir. İslam'ın hakim olduğu dönemlerde, bu zulümler olmamıştır. Çünkü İslam, zulmü engelleyen, mazlum kim olursa olsun, Müslüman da olsa gayrimüslim de olsa onun yanında yer alan bir dindir. İslam'ın ilkelerine sarıldığımız müddetçe, dünya rahat etmiş, huzur içerisin de olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

 

baslama-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.