Uluslararası Drone Pilotaj Eğitimleri GTÜ’de olacak

Uluslararası Drone Pilotaj Eğitimleri GTÜ’de olacak

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Fly Bvlos Technology ve Come 2 Türkiye işbirliği ile üniversite bünyesinde kurulan GTÜ Dronepark’ta eğitimler gerçekleştirilen törenle resmen başladı.

Geleceğin lojistik, havacılık ve ticaret dünyasını değiştirmeye başlayan drone teknolojisine Türkiye’de yön verecek olan GTÜ Dronepark’ın açılış töreni dün Gebze Teknik Üniversitesi Konferans Merkezi’nde gerçekleşti. Programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Come 2 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Güvercin, Fly Bvlos Technology Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Demirkapu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Fly Bvlos Technology eğitmeni Jon Parker, çeşitli ülkelerin başkonsolosları, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“GURURLU VE UMUTLUYUM”

2 yılda yerli ve yabancı bin öğrencinin eğitim göreceği GTÜ Dronepark hakkında açıklamalarda bulunan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Aslan, “Dronelara yönelik servis hizmetleri pazar büyüklüğünün 2025 yılına kadar 63,6 milyar dolara çıkması bekleniyor ve Business Insider şirketine ait araştırma hizmeti olan Insider Intelligence’a göre, tüketici drone gönderilerinin 2022 yılına kadar 30 milyona ulaşacağını tahmin ediyor. Drone sektörünün önümüzdeki süreçte en fazla etkileyeceği alanların, savunma sanayi, tarım, inşaat, madencilik, medya telekomünikasyon olması bekleniyor. İnsansız hava araçları ile Global anlamda bir değişimin eşiğindeyiz. Bu değişim ve gelişime Gebze Teknik Üniversitesi olarak uzak kalmadığımız tam da bu alanı kalbinden vurduğumuz için gururlu ve bir o kadar da umutluyum.  Fly Bvlos, Come 2 Türkiye ve Gebze Teknik Üniversitesi olarak hayata geçirdiğimiz Drone Park ile birçok başarıya imza atacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

 

SANCAK, GEBZE’DEN HAVALANDIRILDI

Aslan’ın ardından konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, “Bu birlikteliğin hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. Yüksek konuşmasının devamında ise sivil havacılık çalışmalarından söz etti. Bununla beraber konuşmaların akabinde eğitmen Jon Parker ve Fly Bvlos eğitmenleri konferans salonundan İngiltere’deki bir İHA’ya bağlanarak uçurdu. Programın ikinci kısmında ise Türk Bayrağı ile İngiltere hava sahasında uçam ilk İHA olma özelliğini taşıyan ‘Sancak’ GTÜ Dronepark’taki uçuş istasyonundan uzaktan yönetilerek, İngiltere’de uçuruldu.

 

 

gtu-(2)-004.jpg

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.