Ulusal staj programına en büyük destek Büyükşehir’den

Ulusal staj programına en büyük destek Büyükşehir’den

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programına en büyük desteği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi verdi.

Üniversite öğrencilerinin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı başlatılmıştı. Tüm kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile iki yıldır başarıyla sürdürülen program, 3. yılında ülkemizin istihdam politikaları paralelinde genişletildi. Projenin ilk yılından beri destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce gence staj imkanı sağladı.

 

TÜM ADAYLARA STAJ TEKLİFİ

Şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedefleyen Ulusal Staj Programı için 17 bin 592 lisans, 4 bin 332 ön lisans öğrencisinin tercihi Kocaeli oldu. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesini tercih eden tüm adaylara teklif gönderilerek staj imkanı sağlandı.

“GENÇLERİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Ulusal Staj Programını destekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak insanlığa, ilkesine değer katan dürüst, ahlaklı ve adaletli bir nesil yetiştirme uhdesinde sizlerin eğitimine destek vermeyi bir görev bildik. Bu gaye çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programına en fazla sayıda destek veren yerel yönetim kurumu olmayı başardık. Hayali, ideali olan siz değerli gençlerimize Büyükşehir Belediyemizde staj imkanı sağlamanın mutluluğunu tarif etmek zor. Öyle ki, sizlerin iş hayatınıza başlamadan edindiğiniz deneyimlerden duyduğunuz memnuniyet bizleri daha da memnun ediyor, umutlandırıyor. Ulusal Staj Programı kalbi ülkesi için atan her üniversite öğrencimizin fırsat eşitliği sağlanarak ve liyakat esaslarına dayanarak başvuruda bulunduğu örnek bir sistem olarak işliyor. Yurtiçinde ve yurtdışında örnek uygulama olarak gösterilen, gerek kamu gerekse özel sektörün ihtiyaçlarına çare olan programa desteğimiz artarak devam edecek. Yarınlarımıza yön verecek siz değerli gençlerin kariyer yolculuğunda da her zaman en büyük destekçiniz olmayı sürdüreceğiz. Güçlü Türkiye’yi sizlerle ilelebet yaşatacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.