Uluköylü: Kılıçdaroğlu’nun kazanması için samimiyetle mücadele verdik

Uluköylü: Kılıçdaroğlu’nun kazanması için samimiyetle mücadele verdik

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, ‘’ Kılıçdaroğlu’nun kazanması için samimiyetle bir mücadele verdik’’ dedi.

28 Mayıs seçimlerine dönük olarak İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü bir açıklama yaptı.

Burak Uluköylü şunları ifade etti:

‘’14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen TBMM 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda TBMM’de görev yapacak olan her 600 milletvekili siyasi partilerin almış oldukları oy oranı doğrultusunda seçim sistemimiz ve seçim kanunlarımıza göre belirlenmiştir. Ancak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir aday seçilmek için yeterli olan %50+1 oranına ulaşmadıkları için seçim 2.tura kalmıştır.

Aziz Türk Milleti 28 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 13.Cumhurbaşkanı’nı seçmek için Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçimlerinde yeniden sandık başına giderek iradesi sandığa yansıtmış, millet iradesi ortaya çıkmış ve resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 13.Cumhurbaşkanı olarak Cumhur İttifakı’nın adayı olan mevcut Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan seçilmiştir.

ORTAYA ÇIKAN TÜM SEÇİM SONUÇLARI MİLLET İRADESİDİR

Aziz Türk Milleti, gerçekleştirilen seçimlerde sandığa giderek iradesini ortaya koymuştur, Millet İradesi’nin üzerinde de hiçbir güç yoktur, sandığa yansıyan Millet İradesini herkes kabul etmek ve saygı göstermek zorundadır. Millet iradesinin somut ifadesi olan TBMM’de millet adına görev yapmak üzere 600 milletvekili ve 13.Cumhurbaşkanı olarak Ak Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan seçilmiştir. Vatana, millete hayırlı olsun.

Demokrasiyle yönetilen rejimlerde halk seçimde kullandığı oylarıyla iradesini sandığa yansıtır, seçilen seçilemeyen, iktidar-muhalefet farkı gözetmeksizin ortaya çıkan tüm seçim sonuçları millet iradesidir, sadece kazanan taraf değil, kaybeden tarafta millet iradesidir, ortaya çıkan seçim sonucu da kazanan ve kaybeden olmak üzere millet iradesi bunların tamamını ifade eden beşeri bir skordur. Bu skordaki üstünlüğe göre millet yönetim emanetini 5 yıllığına üstün gelen tarafa teslim eder. Beşeri skor tabelasındaki %50’den 2 fazla üstünlükle elde edilen yönetim emanetini alanlar ve %50’den 2 eksikle yönetim emanetini alamayanla, iktidar veya muhalefette kalanlar herkes millet iradesini ifade eder, saygı duymalıdır, bir seçim yaşandı bitti ve millet iradesi ortaya çıktı, memleketimize tekrardan hayırlı olsun, milletin iradesi her şeyin üstündedir.

MEVCUT OLANI KORUDUK

Siyasi bir seçim yaşandı, sandıktan çıkan sonuca göre siyasi partilerin listelerindeki milletvekilleri aldıkları oy oranına göre belirlenerek mazbatalarını aldılar, kesin olmayan sonuçlara göre ülkemizin 13.Cumhurbaşkanı da belli oldu. Şahsımın, mensubu olduğum ve Gebze İlçe Başkanı olarak görev yaptığım İYİ Parti’nin de bulunduğu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde hiçbir gücün varlığına inanmadığım millet iradesinin beşeri skoruna göre kazanamadı. Seçim süreci mensubu olduğum ve siyasi temsil makamında bulunduğum İYİ Parti açısından hem Gebze’mizde, hem Kocaeli’de ve hem de ülke genelinde millet iradesindeki beşeri skor olarak ifade edeceğimiz parti oyu ve milletvekili sayısı eksilmediği gibi yükselmeyerek mevcut olanı korumak şeklinde sonuçlandı.

Seçim sürecinde sandık ve seçim güvenliğinde görev alan sandık kurulu üyeleri, müşahit ve okul sorumluları en başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımıza özverili emekleri için şahsım ve ilçe yönetim kurulu üyelerim adıma her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı olarak şahsım ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım siyasi bir makamda bulunmanın üzerimize yüklediği görev ve sorumluluk bilinciyle elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza olan inancımızla bir seçim sürecini tamamladık.

AHLAKLI BİR SİYASET ANLAYIŞIYLA HAREKET ETTİK

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı olarak şahsım ve tüm yönetim kurulu üyelerimle birlikte, memleketin milletin istikbali için yalandan, yolsuzluktan ve talandan pay kapma peşinde koşmadan, ahlaklı bir siyaset anlayışıyla hareket ederek partimizin başarısı ve desteklediğimiz Cumhurbaşkanı adayı Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması için samimiyetle bir mücadele verdik.

Bundan sonraki süreçte ortaya çıkan seçim sonuçlarına dair değerlendirmemizi siyasi ahlak ve sorumluluk sahibi kişiler olarak istişare edip siyasi teamüllere bağlı kendimize yakışan şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.’’ Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.