Ulugazi İlkokulu'ndan “Hayatımız su” projesi

Ulugazi İlkokulu'ndan “Hayatımız su” projesi

İzmit Ulugazi İlkokulu Sınıf öğretmeni Sibel Eser ve 1-G sınıfı öğrencileri bu yıl Türkiye ve Azerbaycan’dan 12 okulun ortağı olduğu “Hayatımız su” eTwinning projesini gerçekleştirdi.

İzmit Ulugazi İlkokulu Sınıf öğretmeni Sibel Eser ve 1-G sınıfı öğrenciler, dünyada su kaynakları çok olmasına rağmen tatlı su kaynaklarının sınırlı olduğu, tatlı su kaynaklarında meydana gelen azalma ve kuraklık riskinin yaşamın her alanında etkili olacağı gerçeğinden yola çıkarak bu yıl Türkiye ve Azerbaycan’dan 12 okulun ortağı olduğu “Hayatımız su” eTwinning projesini gerçekleştirdi.

Projede ise; mevcut su kaynaklarının korunması ile birlikte öğrencilerde su ile ilgili farkındalık oluşturmak, bilinçli su kullanımını yaşam tarzı haline getirmek, teknolojiyi ve Web 2 araçlarını etkin kullanımını sağlamak hedeflendi.

Proje hakkında bilgiler veren İzmit Ulugazi İlkokulu Sınıf öğretmeni Sibel Eser, "Proje 2023 Mart ayında başlayıp ve 2023 Mayıs ayında tamamlanıştır. Proje sonunda öğrencilerin; su ile ilgili farkındalıklarını geliştiği, su kaynaklarını koruma bilinci kazandıkları, suyu daha akılcı kullandıkları, Keşfederek öğrenmelerini sağlandığı gözlemlenmiştir" dedi.

Proje Logosu

ggg.jpg

Yapılan çalışmalardan örnekler

yapilan-calismalardan-ornekler.jpg

Okul panosu

okul-panomuz-1.jpgokul-panomuz.jpgokul-panomuz2.jpgokul-panomuz5.jpg


22 Mart Dünya Su Günü Kodlama Çalışmalar

22-mart-dunya-su-gunu-kodlama-calismalarimiz.jpg

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.