Ulu Önder Atatürk Gebze’de törenle anıldı

Ulu Önder Atatürk Gebze’de törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83’üncü yıl dönümünde Gebze’de düzenlenen törenle anıldı

Gebze’de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde, saat 09.05'te hayat durdu. Ulu Önder Atatürk gün içinde önce resmi, iki saat sonra da alternatif tören ve programlarla anıldı. Gebze’de ilk tören 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı içinde, Gebze Belediyesi ek hizmet binası önündeki meydanda gerçekleşti. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Atatürk Anıtı’na kaymakamlık ve belediye başkanlığının çelenginin sunumu, 09.05’te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programa Gebze Kültür Merkezi’nde devam edildi. Meydandaki ve merkezdeki programa Güler ve Büyükgöz ile birlikte bürokratlar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, AKP Gebze İlçe Başkanvekili Raif Öztürk, MHP Gebze İlçe yöneticileri ile birlikte sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

 

kaymakam-005.jpg

 

meydan-011.jpg

 

zinnur-001.jpg

 

gaziler-001.jpg

 

istiklal.jpg

 

ADINI GELECEĞE TAŞIYAN TEK LİDER

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Kültür Merkezi’ndeki programın açılışında yaptığı konuşmada, “21’nci yüzyıl dünya coğrafyasının yeniden çizildiği, milletlerin kaderinin yeniden yazıldığı, evrensel ideolojilerin egemenlik kavgası verdiği, büyük devlet adamları ve liderlerin yetiştiği hareketli bir yüzyıldır. 21’nci yüzyıla oluşan yeni dünya dengeleri içinde, lider ülke olma umuduyla giren tek devlet Türkiye Cumhuriyeti, adını ve etkilerini güçlendirerek geleceğe taşıyan tek liderde Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu” dedi.

 

sener-dogan-001.jpg

 

SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

Atatürk’ün dehası tek alanla sınırlı kalmayan ve dünya tarihinde ender görülen liderlerden biri olduğunu kaydeden Doğan, “Hiç kuşkusuz bu cumhuriyet, kafasında müspet ilim, gönlünde yurt ve insanlık sevgisi, önünde çağdaş uygarlık hedefi bulunan Türk gençliği sayesinde sonsuza kadar yaşayacaktır” diye konuştu. Şener sözlerini, “Bizler de milletçe diyoruz ki, ‘Ey Büyük Atatürk! Senin istiklal ve istikbal mücadelesi yolundaki azmin ve kararlılığın, bizlere her zaman ve her yerde ışık olacaktır. Emanetin emin ellerdedir. Rahat uyu. Ruhun şad olsun” diyerek tamamladı.

 

O’NUN İRADE VE GÜCÜYLE

Günün anlam ve önemi üzerine konuşma Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Nihal Asker tarafından yapıldı. Asker özetle, “Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyebilmek, kendimizi çağdaş dönüşümlere göre yenileyebilmek, tahlil ve yaklaşımlarımızı klişelerden arınmış açık bir zihinle yapabilmek, mücadelemizi Mustafa Kemal’in irade ve gücü, azmi, bağımsızlık aşkı, cesareti, disiplini ve kararlılığıyla gerçekleştirmekle mümkündür” dedi.

 

nihal-asker.jpg

 

Konuşmaların ardından program Atatürk’ün hayatının anlatıldığı video gösterimi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi  öğrencisi Eren Erol Çiftçi’nin ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiiri okuması, ‘Atatürk’ten Son Mektup’ adlı oratoryo, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Esra Güngör tarafından hazırlanan soloda öğrenci Meryem Serra Payalan’ın ‘Nasıl öldüğünü söylerim Atatürk’ün’ ve ‘Yemen Türküsü’ isimli eserleri seslendirmesiyle devam etti.

 

oratoryo-001.jpg

 

salon-054.jpg

Gebze Kültür Merkezi’ndeki program 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ile ilgili ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üç dereceyi edinen öğrencilere ödüllerinin Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay tarafından verilmesi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi. Dereceler şöyle:

 

RESİM İLKOKUL

Ravza Ayşe Kamilçelebi – Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu

Günnur Uraz – Cumhuriyet İlkokulu

Nehir Atilla – Kroman Çelik İlkokulu

 

RESİM ORTAOKUL

Ayşe Tuncel – Kirazpınar Ortaokulu

Duygu İbaş – İl Genel Meclisi Ortaokulu

Azra Yaman – Özel Gebze Ortaokulu

 

ŞİİR

Nisanur Kaya – Kirazpınar Ortaokulu

Bertuğ Çınar Kaya – Osmangazi Ortaokulu

Rana Durak – Koç Ortaokulu

 

KOMPOZİSYON

Selcan Ceylan – Gebze Anibal Anadolu Lisesi

Sadık Umut Çetinkaya – Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi

Yağmur Yılmaz – Mustafapaşa Anadolu Lisesi

 

birinciler.jpg

 

ikinciler.jpg

 

ucunculer.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.