Ulaşıma 4 milyar 441 milyon TL

Ulaşıma 4 milyar 441 milyon TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin halkla yapılan anketin dikkate alarak hazırladığı 2020-2024 Stratejik Planında en dikkat çeken yatırım kalemi ulaşım oldu. Ulaşıma 5 yılda 4 milyar 441 milyon lira bütçe ayrıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planı ekim ayı meclisinde oy birliği ile geçti. CHP’nin önemli eleştirileri olmasına rağmen olumlu görüş belirttiği stratejik planda 2023 yılına kadar kentte öncelikli yapılacak hizmetler tek tek belirlendi. 5 tahmini bütçe ve yatırım bütçesinin de açıklandığı stratejik planda çok önemli noktalara değinildi. Kentsel, Kurumsal ve Toplumsal dönüşüm başlıkları altında hizmetler planlandı ve bütçelendi. 5 yıllık tahmini bütçe 17 milyar 507 milyon olarak belirlenen planda en büyük pay ulaşıma ayrıldı. Stratejik plan hazırlanırken vatandaşlarla yapılan anketlerde de önemli sonuçlar var.
3 ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM 
Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 planında 5 yılda yapılacak çalışmalar, yatırımlar ve bunların tahmini bedelleri, belediyenin gelirleri tamamı tek tek ortaya koyuldu. Büyükşehir’in 5 yıllık süreçte önceliklerini ortaya koyan planda en fazla pay paydaş anketlerinde de ön plana çıkan ulaşıma ayrıldı. Kentsel, Toplumsal ve Kurumsal Dönüşüm başlıkları altında yapılan planda Kentsel Dönüşüm başlığı altında yapılacak çalışmalara 6 milyar 707 milyon, Kurumsal Dönüşüme 3 milyar 098 milyon, Toplumsal Dönüşüme ise 2 milyar 255 milyon hedef bütçe belirlendi. 
RAYLI SİSTEME 963 MİLYON LİRA
Stratejik planda en büyük bütçe Kentsel Dönüşüm başlığı altında yer alan ulaşıma ayrıldı. Ulaşıma 5 yılda 4 milyar 441 milyon lira ayrılması planlanıyor. Ulaşıma ayrılan bütçenin 2 milyar 621 milyonu yayaların erişimi ve haraketliliğini merkeze alan karayolu altyapısını kurmaya ayırılması dikkat çekti. Ulaşım bütçesinin içinde ikinci büyük kalem raylı sistemlerin toplu taşıma içindeki payını artırılması oldu. Raylı sisteme 963 milyon lira ayrıldı. 
HALKIN MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 62 
Stratejik planın dikkat çeken diğer bir bölümü ise halkla yapılan memnuniyet ve beklenti anketi oldu. Bağımsız bir anket firması tarafından yüz yüze yapılan çalışmada 13 bin 502 kişiye Büyükşehir’in çalışmaları ve belediyeden beklentileri soruldu. Yapılan ankette katılanların tamamı 18 yaş üstü olmasına özen gösterildi. Katılımcıların yüzde 50,1’i kadın, yüzde 49,9’u ise erkek. Ankette katılanların yüzde 62’si Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.
16 BAŞLIK ALTINDA
Vatandaşlarla yapılan ankette vatandaşların beklentileri 16 başlık altında toplantı. Vatandaşların en öncelik verdiği talep ulaşım hizmetlerinin artırılması, yol hizmetlerinin artırılması, trafik sorunun çözülmesi ve alt yapı hizmetlerine öncelik verilmesi olarak sıralandı. Vatandaşın talep sıralamasında en son sırada imar soranlarının çözümünün yer alması dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.