“Ulaşıma 2053 Körfez Lojistik Çalıştayı’’ gerçekleştirildi

“Ulaşıma 2053 Körfez Lojistik Çalıştayı’’ gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği ‘’Ulaşıma 2053 Körfez Lojistik Çalıştayı’’ Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Yunus Emre Ayözen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadetin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, ilçe belediye başkanları, STK ve sektör temsilcileri katıldı.

 

“BÖLGEMİZİN KADERİNİ ETKİLEYECEK BİR ÇALIŞMA”

Ulaşım konusunda önemli projelerin hayata geçtiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Lojistik konusu ve lojistikle ilgili bir çalışmanın Kocaeli'nde yapılması, Marmara'nın eksen alınması bizim için önemli. Son 20 yılda Ulaştırma Bakanlığı gerçekten hem Kocaeli için hem Türkiye için devasa projelere imza attı. Önümüzdeki süreçte hem Kocaeli için hem de Marmara bölgesi için tartışmasız en önemli vizyon işlerden bir tanesi de lojistik konusunda atılacak adımlar olacak. Dolayısıyla bugün yapılacak lojistik çalıştayı belki bundan sonraki yıllarda bölgenin kaderini etkileyecek, Türkiye'nin kaderini etkileyecek gerçekten çok önemli bir çalışma olacak” açıklamasında bulundu. 

 

“LOJİSTİK KÖY İÇİN UYGUN BİR İLİZ”

Kocaeli’nin lojistik bir merkez olabileceğini belirten Vali Seddar Yavuz, “Bakanlığımız Kocaeli’mize önemli hizmetler yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kocaeli'de sanayi yeterli. Sanayi belli sorunları beraberinde getiriyor. Bu sorunların başı ulaşım. Kuzey Marmara Otoyolunun yapılmasının ardından Kocaeli’nde büyük bir rahatlama oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda ulaşım alanında çok büyük devrim gerçekleştirildi. O yüzden de değişimin devam edeceğine inancımız var. Kocaeli’nde kurulması istenen lojistik köy projesi var. Kocaeli bu iş için önemli bir merkez konumunda” ifadesini kullandı.

 

“LOJİSTİK SÜPER GÜÇ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ulaştırma 2053 “Körfez Lojistik Çalıştayı”nın açılışında sizlere hitap etmekten mutluluk duyuyorum. Lojistik sektörü; günümüzde gittikçe daha da entegre hâle gelen dünya ekonomisinin ve uluslararası ticaretin temel yapı taşı. Küreselleşen dünyada 1,6 milyar insanın yaşadığı, 38 trilyon dolar Gayrisafi Millî Hasıla ve 7 trilyon dolarlık ticaret hacminin olduğu bir coğrafyanın merkezinde olan Türkiye’nin önemi her geçen gün artıyor. Türkiye’mizde dünyayla olan çok modlu ulaşım bağlantılarını sağlarken, uluslararası koridorlar oluşturarak kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaşım altyapıları tesis ediyoruz. Bu kapsamda ana hedefimiz olan lojistik süper güç olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.