“Ulaşım masrafları yerel yönetimler tarafından karşılansın”

“Ulaşım masrafları yerel yönetimler tarafından karşılansın”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamada, “En azında ailesinde birden fazla eğitim öğretim gören öğrencilerimizin ulaşım masrafları yerel yönetimler tarafından karşılansın” dedi

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı hayırlı olmasını temenni ediyorum ve  “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar sebebiyle, öğrenci velilerimiz aynı sevinci maalesef yaşayamamakta.

Anayasamızda ‘Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.’ ifadesi yer almaktadır. Devletin görevi her çocuk sayılan bireyin ücretsiz eğitim hakkından yararlanmasını sağlamaktır. Bu görev sosyal devlet olmanın gereğidir. Eğitim ülkemizde ücretsiz ancak, eğitim için temel ihtiyaçlar aile bütçesindeki yerini her geçen gün artırarak devam ettiriyor.

“VELİLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR”

Eğitim için temel ihtiyaç olan defter, kitap, kalem gibi kırtasiye malzemeleri ve diğer araç gereçlerde fiyatlar enflasyona bağlı olarak artış gösteriyor. Önceki yıl 333 TL olan en kısa mesafe servis ücreti, bu sene 660 TL’ye yükseldi. Okul kıyafetlerinde yüzde 130’a varan bir artış oldu. 60 TL olan bir okul çantası 150 oldu. Okulların açılması öncesinde velileri okul masrafları kara kara düşündürüyor. Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken yerel yöneticilere çağrıda bulunuyoruz.  Başta Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz olmak üzere, en azında ailesinde birden fazla eğitim Öğretim gören öğrencilerimizin ulaşım masrafları yerel yönetimler tarafından karşılansın” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.