Uğur Mumcu’nun kavgası bize mirastır

Uğur Mumcu’nun kavgası bize mirastır

Gazeteci Uğur Mumcu, CHP Çayırova Gençlik Kolları’nın panelinde anıldı. CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, “Mumcu’nun kavgası bizlere bir mirastır” dedi

 

 

CHP Çayırova İlçe Gençlik Kolları, Gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 27’nci yılında Çayırova Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleşen panelle andı. Panele konuşmacı olarak CHP Parti Meclis Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu katıldı.  Gamze Pamuk Ateşli, “Uğur Mumcu’nun kavgası bize ve çocuklarımıza bir mirastır” dedi.

YOĞUN İLGİ

Paneli CHP İl Başkan Yardımcısı Selim Yıldızlı ve İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, CHP Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, CKD Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan, CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar ve Gençlik Kolları Başkanı Burak İnal, belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş takip etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte CHP Çayırova Gençlik Kolları Başkanı Burak İnal’ın açış konuşmasının ardından panele geçildi.

OKKAN VE CEM’İ ANDI

CHP Parti Meclisi’nin en genç üyesi Avukat Gamze Pamuk Ateşli , Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları konusunda ciddi bir sınav verdiğine dikkat çekerek başladığı konuşmasında yine 24 Ocak 2001’de katledilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 24 Ocak 2001’de kaybettiğimiz İsmail Cem’i saygı ve rahmetle andığını söyledi.

DOĞRUYMUŞ GİBİ YAZIYORLAR

Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir savrulma dönemi yaşandığını ve ‘Saray iktidarı’nın bu süreçte (yandaş) basını kullandığını kaydeden Ateşli, “Yandaş medya iktidarın yanlışlarını, doğruymuş gibi yazıyor” dedi. Ateşli doğruları yazan gazetecilerin ise yandaş medya tarafından iftiralara maruz kaldığını dile getirdi.

KAVGASI ANLAŞILMALI

Uğur Mumcu’nun tüm olumsuz tanımlamalarının dışında, doğruları ve gerçekleri cesurca yazan bir gazeteci olduğuna dikkat çeken Ateşli, “Günümüzde artık özgür basın diye bir şey yok. Gazetecilerin eleştiri hakları da ellerinden alındı. Siyasi iktidarın hedefinde basın ve muhalefet var” dedi. Ateşli, Uğur Mumcu’yu anlamak için kavgasının ne olduğunun anlaşılması gerektiğini kaydedip, bu bilgi birikimi üzerinden Mumcu’nun mücadelesinin verilmesi gerektiğini kaydetti. Ateşli sözlerini, “Onun onurlu kavgası bize ve çocuklarımıza mirastır” diyerek tamamladı.

CİNAYETLER SONRASI GAZETELER EL DEĞİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 24 Ocak günlerinde kaybettiklerimize atıfla, “Burçlara inansam bugünde lanet var diyeceğim” diyerek başladığı konuşmasında Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen neden öldürüldüğüne dair en ufak bir fikrimiz olmadığını söyledi. 1979’daki Abdi İpekçi cinayeti sonrası Milliyet’in, Çetin Emeç cinayeti sonrası Hürriyet’in, Uğur Mumcu cinayeti sonrası Cumhuriyet’in el değiştiğine dikkat çeken Berberoğlu, Uğur Mumcu sonrası Cumhuriyet Gazetesi’nin asla o dönemki Cumhuriyet Gazetesi gibi olamadığını öne sürdü.

PANELİSTLERE ONURLUK

Çayırova Belediye Kültür Salonu’ndaki panel, panelistlerin dinleyicilerden gelen soruları yanıtlaması ve onurluk töreni ile sona erdi. Ateşli ve Berberoğlu’na onurlukları CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar ve Gençlik Kolları Başkanı Burak İnal tarafından verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.