Uğur Mumcu katledilişinin 27. Yılında anıldı

Uğur Mumcu katledilişinin 27. Yılında anıldı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu, KYÖD ve ADD Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 27’inci yıl dönümünde adı verilen parkta andı.

Törene katılanlar  Mumcu’yu unutturmayacaklarını bir kez daha yineledi.
Anmayı düzenleyen kurumlar adına açıklama yapan KYÖD Başkanı Didem Oral Turan, Uğur Mumcu’nun neden katledildiği sorusunu sorarak yaşanan süreci anlattı. Türkiye’de 1988-1999 yıllarına kadar devam eden suikast zincirine bakıldığında bu sorunun yanıtını bulabileceklerini söyleyen Turan, “Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın katledişlerindeki temel karakteristik özellik her birinin özgür düşünceyi savunan laik aydınlar ve bilim insanları olmalarıdır. Elbette ki Uğur Mumcu bu cinayetler sarmalının en önemlilerinden biridir.    
ATATÜRK DEVRİMLERİNİN KARARLI SAVUNUCUSU
Çünkü Uğur Mumcu 24 Ocak 1980 kararlarının demokratik bir düzende yürütülemeyeceğini, ekonomik diktatörlük manifestosu olan bu kararların ardından siyasi diktanın geleceğini görmüştü. 12 Eylül düzeninin Türkiye’nin kuruluş felsefesinin, Atatürk ilkelerinin tasfiyesini amaçladığını, sözde Atatürkçü söylemlerin arkadan gelecek olan işbirlikçi teokratik diktayı maskelemeye yönelik olduğunu biliyordu. Gazeteciliğin, halkın sağlıklı bilgi alma, kamuoyunun özgürce oluşmasına katkı verme sorumluluğunu taşımak olduğuna inandı. Yaşamı boyuncu bunun kavgasını verdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.