ÜFE’deki iyileşme maliyet için önemli

ÜFE’deki iyileşme maliyet için önemli

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TÜİK tarafından açıklanan ve ekimde aylık yüzde 2 artışla yıllık yüzde 8.55’e gerileyen enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirme yaptı.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TÜİK tarafından açıklanan ve ekimde aylık yüzde 2 artışla yıllık yüzde 8.55’e gerileyen enflasyon oranlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yıllık enflasyondaki gerilemenin, baz etkisiyle ekimde de devam edeceğini bekliyorduk. Nitekim enflasyonun yüzde 8.55’e gerilediğini görüyoruz. Önümüzdeki aylarda baz etkisinin ortadan kalkması nedeniyle, enflasyonda göreli yükseliş olabileceğini ve hedeflenen yüzde 12 seviyesi ile uyumlu olarak tekrar çift haneye çıkabileceğini düşünüyoruz.” dedi. 
 
Ekim’de yıllık ÜFE’de de gerilemenin devam ettiğini söyleyen Zeytinoğlu, “ÜFE, aylık yüzde 0.17 artışla yıllık yüzde 1.70’e indi. Yıllık ÜFE’de son yılların en düşük oranını görüyoruz. Detaylarına baktığımızda, ara mallarında aylık yüzde 0,39, yıllık yüzde 1.39 gerileme var. İmalat sanayinde ise aylık 0.03, yıllık yüzde 1.26’lık artışlar ÜFE’deki genel artışın altında kalmış. ÜFE’deki bu iyileşmeyi maliyetler açısından önemli buluyoruz.” dedi. Zeytinoğlu, döviz kurlarındaki stabilizenin maliyet enflasyonunu önemli oranda azalttığını, çekirdek enflasyonun manşet enflasyonun altında olmasının bunu teyit ettiğini söyledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.