Üçü bir arada çalıştay düzenlenmeli

Üçü bir arada çalıştay düzenlenmeli

İMO Gebze Temsilciliği, otopark yönetmeliği semineri düzenledi. Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı; şehirleşme, otopark ve trafik sorunlarının birleştirildiği çalıştay önerdi.

Otopark yönetmeliğine dair usul ve esaslar, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği’nin düzenlediği seminerde anlatıldı. Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminere KBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler konuşmacı olarak katıldı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in de bir süreliğine katıldığı ve konuşma yaptığı seminerde Günler hem maddeler üzerinden bilgilendirmede bulundu. Hem de soruları yanıtladı. Seminere İMO Gebze Temsilciliği üyeleri ile birlikte belediyelerin ilgili müdürlüklerinden bürokratlarda katıldı.

ŞEHİRLEŞME KÜLTÜRÜ

İMO Gebze Başkanı Ahmet Kadı seminerin açılışında yaptığı konuşmada şehirleşme, otopark ve trafik sorunlarının birleştirildiği çalıştay önerdi. Bakış açısının değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kadı şunları kaydetti: “Sadece otopark yönetmeliği değil Batı Yakası’nın sorunu olan şehirleşme kültürü noktasında adım atmalıyız. Belki biraz daha şehirleşme kültürü üzerine konuyu masaya yatırmalıyız. Otopark ve trafik birbirine girmiş konular. Dünyada başarmış ve başaramamış ülkeler var.

ÇÖZÜME FAYDALI OLACAKTIR

Dünyada bunu çözen ülkeler var. Belediyelerde de teknik kadrolarımız yeterli. Komisyon ve komiteler kurup, dünyada bu sorunu çözen ve çözemeyen ülkelerle ilgili çalıştay yapıp daha etraflıca; trafik, otopark ve şehirleşme sorunsallarını bir bütün halinde bir çalıştay olarak masaya yatırmak çözümde faydalı olacaktır diye tahmin ediyorum” dedi. Ahmet Kadı, etkinliklerinde hiçbir zaman desteğini esirgemeyen GTO Başkanı Nail Çiler’e KBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler’e teşekkür etti. Eski bir eğitimci olan Başkan Çiler’in 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

STATÜDE REVİZE

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Gebze’nin sorunlarının ortak akılla çözülebileceğini kaydeden Çiler bu anlamda belediyeler ile meslek odalarının bir bütün olduğunu kaydetti. Büyükşehir statüsünde bazı şeylerin yeniden revize edilmesi gerektiğini savunan Çiler gündemdeki döviz artışı ve zamlara ilişkin ise,

YÜZDE 60’I KÖTÜ YÖNETİMDEN

“Kimsenin çözemediği yüksek enflasyon var. Bunun yüzde 40’ı küresel salgından, bana göre yüzde 60’ı da kötü yönetimden” dedi. Çiler dövizde ne kadar dalgalanma olursa olsun bu ülkenin üreten sanayicisinin üretimden vazgeçmeyeceğini söyledi. Çiler, “Bugünler geçecek, mutlaka çözüm bulunacak” diye konuştu.  

Haber Merkezi

 

manset-1-024.jpg

 

manset-2-074.jpg

 

manset-4-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.