Ücretsiz izin sendikadan  değil Covid’den ötürü sürüyor

Ücretsiz izin sendikadan değil Covid’den ötürü sürüyor

Onat Alüminyum tarafından yapılan açıklamada Türk Metal’in çoğunluk sağladığı işyerinde usulsüz imzalardan ötürü itirazda bulunulduğu belirtilip, “Ücretsiz izin sendikadan değil Covid’den ötürü sürüyor” denildi: “Oylama yaptık. İşçimiz sendika istemiyor."

Türk Metal Sendikası’nın Gebze 1 No’lu Şube marifetiyle örgütlendiği Onat Alüminyum firmasında halen devam eden ücretsiz izin uygulamasına yönelik tepkilere karşın firma tarafından, kurumsal kimlikle yazılı açıklamada bulunuldu. Açıklamada özetle Türk Metal’in çoğunluk sağladığı işyerinde usulsüz imzalardan ötürü itirazda bulunulduğu belirtilip, “Ücretsiz izin sendikadan değil Covid’den ötürü sürüyor” denildi. Süreç içinde iki fabrikada kurulan sandıklarla gizli oy açık tasnifle yapılan oylamada işçilerin sendikayı istemediği sonucu alındığı öne sürüldü. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

KİMİ BÖLÜMLERDE

TAMAMEN DURDU

 

 

“Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 pandemisiyle birlikte iş yerimizde çeşitli tedbirlerin alınması zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle 2020 Mart ayından itibaren ülkemizdeki diğer firmalarda olduğu gibi üretimimizde çalışmayı durdurduğumuz bölümler hatta firma genelinde çalışmayı tamamen durdurmak zorunda kaldığımız süreçler geçirdik.

 

Üretimimizin durmasıyla birlikte 01 Nisan 2020’den itibaren yürürlüğe giren mevzuata paralel olarak çalışanların bir kısmı kısa çalışma düzenine bir kısmı ücretsiz izin düzenine geçilmiştir.

 

01 NİSAN – 31 TEMMUZ ARASI

KISA ÇALIŞMA DÜZENİNDEYDİK

 

 

Firmamız 01 Nisan 2020 tarihinden itibaren 31 Temmuz 2020 tarihine kadar işletmede çalışma olduğu günler için kısa çalışma düzenine geçmiş, işletmede çalışma yapılmadığı günler için de ücretsiz izin düzenine geçmiştir. Bu süreçte firmamız insan kaynakları yöneticisi dâhil olmak üzere beyaz yaka ekiplerimizde de çalışmayı sürdüremeyen personellerimiz olmuştur.

 

COVİD POZİTİF VEYA YAKIN

TEMASTAN ÖTÜRÜ SÜRDÜ

 

31 Temmuz 2020 tarihinde kısa çalışma düzeni sona erdirilmiş ancak çok sayıda çalışanın Covid-19 hastası olmaları veya testlerinin pozitif çıkması nedeniyle raporlu veya temaslı sayıldıklarından dolayı veya bir kısım çalışanların kendi kişisel durumlarından dolayı (engelli, mazeretli, gece çalışma yasaklısı, aşırı yorgunluk emareleri göstermeleri nedeniyle iş kazası ihtimalinin olması, kendi talepleri vs bir çok nedenle) çalışamadıkları dönemler olmuştur. Bu nedenle ücretsiz izin düzenine devam edilmiş olup, halen de devam etmektedir. 

 

SENDİKALAŞMAYLA İLGİSİ YOK

 

Dolayisiyla ücretsiz izin kullanımının sendika çalışmaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Firmamızda sendikalı olarak çalışanların sayısı 10 bile değildir. Firmamızın iddia edildiği gibi bir tutumu olmamıştır.


 

HEMEN İTİRAZ ETTİK. MASAYA

OTURDUK. İTİRAZI GERİ ÇEKMEDİK

 

Türk Metal Sendikası, 115 kişinin imzasıyla örgütlenme sürecini başlattı. Bu doğru. Firmamız, çoğunluğun tarafımıza tebliğ edilmesinin ardından hemen itirazda bulundu. Ardından sendikanın talebiyle bir araya gelindi. Belli bir anlaşma sürecine ulaşıldı. Sendikanın bazı tutumları sürecin devamındaki uzlaşmaya uygun olmadı. Yine sendikanın talebine karşın itirazımızı geri çekmedik.

 

İMZA ATANLARIN ÇOĞU

İŞTEN AYRILANLARDI

 

Dolayısıyla o yetki belgesindeki imzaların çoğu, yetki belgesi alındığı tarihte işten ayrılanların da olduğu bir listeydi. Yetki belgesine itiraz en başında yapıldı. Şirket avukatımız tarafından usule aykırı olduğundan itirazda bulunuldu.

 

OYLAMAYA GİTTİK.

SENDİKAYI İSTEMEDİLER

 

İki fabrikada 300 çalışanımız var. Her iki fabrikamızda da gizli oy, açık tasnif yöntemiyle sendika oylamasına gittik. Pandemi sürecinden ötürü 205 çalışanımızın katıldığı oylamada 154 çalışanımız sendikayı istemediği, 49 çalışanımız sendikayı istediği yönünde oy kullandı. İki oy da geçersiz sayıldı. Biz son derece demokratik bir tutumla işçimizin görüşüne başvurduk. İradelerine de saygı göstererek itirazımızı geri çekmedik.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.