Ücretsiz avukat yasaktır  ama istisnası vardır…

Ücretsiz avukat yasaktır ama istisnası vardır…

Performans programı gündem maddesinin sonunda yine söz alan CHP’li Çalışkan aynı zamanda meslektaşı AKP’li Gençay’a yanıt verdi: “Baro dışında ücretsiz avukat hizmeti yasaktır ama istisnası vardır.”

Perde Arkası

Detay Haber 4

 

CHP’li Saide Arlan Çalışkan ise Çakmak ve Gençay’ın CHP Grubu adına şahsının eleştirilerine yönelik verilen yanıtlardan yanıt hakkı doğduğu gerekçesiyle bir kez daha söz aldı. Yanlış bir yönlendirme olduğunu öne süren Çalışkan meslektaşı Gençay’a atfen, “Hukukta; Barolar’ın dışında ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi yasaktır ama istisnası vardır. Siz baroya bildirimde bulunursunuz. ‘Ben şu nedenle şu kişinin avukatlığını ücretsiz yapacağım’ dersiniz. Baro da size izin verir ve yaparsınız. Yöntem budur” dedi. Çalışkan şöyle devam etti:

“YOL BULMAK” DEDİĞİNİZ

BUDUR YAŞAR BEY

“Ben kendilerine dedim ki, ‘Şimdi siz toplumun avukata ulaşamayan veya avukatlık hizmet alamayan kesimine ne diyeceksiniz. İki şey diyebilirsiniz dedim. Bu hizmeti belediyenin kurduğu bir müdürlük aracılığıyla oluşturur, bir birimde karşılıyorsanız baroya bildirirsiniz. İkincisi; baro ile size gelen insan arasında irtibatı kurarsınız ve yine bu desteği sağlamış olursunuz. ‘Yol bulmak’ dediğiniz işte Yaşar Bey budur. Biz, ‘Yol bulunsun’ derken, ‘Hukuka, usule, ahlaka aykırı bir iş yapılsın’ demedik.”

“KANUNA AYKIRI BİRŞEY YAPALIM” DEMEDİM

Burs meselesine de değinen Çalışkan, “CHP’nin talebi üzerine Anayasa Mahkemesi’nce iptal olmuş olabilir de dedik. Burs veren kurum var mı dedik, değil mi? Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla burs hizmetlerinin verildiğini söylediniz. ‘Bakanlığın aracılığıyla veriliyor’ demediniz mi. Ben de, mahallelerde gençlerimizle bu yolu bilmeyen ulaşamayan gençlerimiz bize müracaat eder, biz aracı oluruz. O zaman yol buluruz değil mi Yaşar Bey. Yol bulmak bu Yaşar Bey. Ben kanuna aykırı bir şey yapalım demedim. Lütfen” dedi.

 GÖRDÜM YAŞAR BEY!

Yaşar Çakmak tarafından –özetle- işine gelen müdürlüğün bütçesini görüp diğerini görmemekle eleştirilen Çalışkan bu eleştiriye verdiği yanıtta da, “Bahsettim aslında. Bir birimde 1 milyon kusürlük bütçe ayrılmış dedim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 9 milyon TL’lik bütçesini de gördüm Yaşar Bey” dile konuştu. Buradaki bütçenin 7 milyon TL’den fazlasının 4.3 milyon TL’si personel gideri olmak üzere farklı yerlere gittiğini söyledi.

SİZ BAŞKAN OLSAYDINIZ KAVGA EDERDİK

İlk konuşmasından anımsatma bazında tekrarlarda bulunan Çalışkan, Çakmak’a atfen, “Siz bürokrat bir kimliğe sahipsiniz. Sayıştay’da da görev aldınız. Hepimiz 17-18 aydır bu mecliste faaliyette bulunuyoruz. Hatta geçen ekim meclisinde gazeteler bizim meclisimizi takdir ettiler. Biz Kocaeli genelinde şaibeye konu edilmeye çalışılan çöp ihalesini birbirimizle kavga etmeden konuştuk. Neden. Çünkü hepimiz birbirimize karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde birbirimizi töhmet altında bırakmadan konuştuk ama birbirimizin hatası varsa da bunu düzeltelim. Çöp ihalesini kamuoyunda şaibe konusu yapmayalım dedik. Başka bir mecliste olsa belki kavga konusu bile olabilirdi. Yaşar Bey siz belediye başkanı olsaydınız sizinle kavga ederdik niye ederdik. Bize çıkmış diyorsunuz ki: ‘Ben sizin iktidar olabileceğinizi düşünmüyorum ama yani olun da bu dediklerinizi yapın, bol keseden atmak kolay.’

HALKIN OYUNA İPOTEK Mİ KOYDUNUZ

Yaşar Bey halkın oyuna ipotek mi koydunuz. Biz doğru şeyleri söyleyip yapabiliyorsak öneriler getiriyorsak bu kentin yönetimine talibiz diyorsak halk da bizi görüyorsa niye seçmesin? Siz nasıl böyle bir ipotek koyabilirsiniz. Ben, ‘Sayın belediye başkanı bir daha asla seçilemez’ demedim” diye konuştu.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bu esnada Çalışkan’ı konuyu siyasete dönüştürmemekle uyardı. Çalışkan yine Çakmak’a atfen devam etti:

 

KOMİK” BÜROKRATİK VE

SİYASİ ÜSLUBA UYGUN DEĞİL

“Zamanı olmayan zamanlarda teklifler getirdiğimizi öne sürüp, ‘Komik buluyoruz’ dediniz. Komik kelimesi, bürokratik ve siyasi üsluba hiç uygun değil. Biz bu süreçte kadın cinayetlerinin artması nedeniyle toplumsal olarak fırsat eşitliği komisyonu kurulmasını önerdik. Komisyon kurulması zamanı değildi ama hukuken mümkün olacağını düşündük. ‘Komik’ gibi ifadelerle siyasi polemiklere sebep olacak konuşmaları lütfen yapmayalım. Biz yapmıyoruz.

İKNA OLMAK ZORUNDA MIYIZ?

Biz sadece önümüze gelen 2011 yılı performans programı ile ilgili öneri sunduk. Komisyonlarda tartışılmadı demedim, tartıştık dedim. Biz size izah edememişiz. Biz söylemlerinizle ikna olmak zorunda mıyız.

16 başlık altında sunduğumuz önerilerin hepsi mi afaki.

Bizi yok saydığınız için ret oyu verdik bu performans programına. Siyaset ve polemik yoktur.”

İLGİLİ HABERLER..

ÇALIŞKAN'IN AÇILIŞ KONUŞMASI..

 

https://www.gebzehaber.net/belediye-siginma-evi-okul-asm-yapabilir-67948h.htm

ÇAKMAK'IN ÇALIŞKANA YANITI..

https://www.gebzehaber.net/performans-stratejik-planla-uyumlu-olmali-67949h.htm

GENÇAY'IN ÇALIŞKANA YANITI...

https://www.gebzehaber.net/ucretsiz-avukat-hizmetimizi-kocaeli-barosu-da-istemez-67950h.htm

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.