Ücretsiz avukat hizmetimizi  Kocaeli Barosu da istemez

Ücretsiz avukat hizmetimizi Kocaeli Barosu da istemez

Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu Başkanı Avukat Güler Şahin Gençay aynı zamanda meslektaşı CHP’li Çalışkan’a, “Ücretsiz avukat hizmeti vermemizi Baro da, Barolar Birliği de istemez” dedi

Perde Arkası

Detay Haber 3

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri AKP Meclis Üyesi, Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu Başkanı Avukat Güler Şahin Gençay, Saide Arslan Çalışkan’ın sözünü ettiği komisyonlarına dair toplantıya başkan olarak katıldığını, komisyonun AKP’li Vasfiye Aydın hariç eksiksiz toplandığını söyledi. Komisyonun 2.5 saat süreyle CHP Grubu adına komisyon üyesi Saide Arslan Çalışkan tarafından sunulan önerileri konuştuğunu kaydeden Gençay şöyle devam etti:

ANLAŞILDIĞIMIZI DÜŞÜNMÜŞTÜK

“Tek tek de anlatıldı. Yaşar Beş ayrıntılı olarak dile getirildiğini de söyledi. Biz anlaşıldığımızı düşünmüştük. En azından iki maddenin ayrıntısını sorduk ve bir tanesini de Yaşar Bey dile getirdi. Diğeri de avukat olmam sebebiyle dikkatimi çekmiş ve Saide Hanım’a da sormuştum. Kendisi sürekli somut projeler önerdiklerini tekrarladı, durdu.

AVUKAT OLARAK KARŞI ÇIKARIM

Ben burs konusu dışında şunu da sormuştum: Hukuksal yardımların oluşması ve ücretsiz avukat desteği. Bunu siyasetçi veya iktidar partisi meclis üyesi olarak değil bir avukat olarak karşı çıkmam lazım ki Saide Hanım da avukat. Hukuksal destek ve ücretsiz avukat sağlanması barolara aittir. Biz başka bir kurumuz. Hele ki mesleğimin odasının hizmetinin bir başka kuruma verilmesini ben avukat olarak da istemem. Kocaeli Barosu ve Türkiye Barolar Birliği de istemez.

KANUNA AYKIRI YÖNTEM OLMAMALI

Burs konusunda sürekli yöntem bulunması gerektiği söylendi. Bu CHP Grubu’nun önerisi ise alt yapısını doldurmalı. Ama bu kanuna aykırı olarak bir yöntemin bulunarak belediye tarafından yapılması gerektiği anlamına gelmemektedir. Ben avukat olarak en başta bu maddeye karşıyım. Kadın sığınma evlerine dair de 2.5 saatlik süre içinde kendisine cevap verdik.

MECLİS HEPİMİZİN

Kendilerine gereken cevabı vermemize rağmen sanki o toplantıda bu konular hiç görüşülmemiş gibi sürekli ifadeyle somut bir öneri imiş gibi meclise aktarılmasına da karşıyım. En basitinden iki örnek verdim. Bu önerilere dair alt yapısı sağlam bir şekilde gelinsin. Ellerimizi taşın altına sokar, eksikliğimiz varsa tamamlarız. Bizce sakınca yok. Meclis hepimizin. Her şey Gebze’nin en güzel geleceği için. Bu muhalefet partisi için de, iktidar partisi için de böyle.”

 

İLGİLİ HABERLER

 

SAİDE ARSLAN ÇALIŞKAN'IN İKTİDARA ELEŞTİRİSİ..

 

https://www.gebzehaber.net/belediye-siginma-evi-okul-asm-yapabilir-67948h.htm

 

YAŞAR ÇAKMAK'IN ÇALIŞKAN'A YANITI...

 

https://www.gebzehaber.net/performans-stratejik-planla-uyumlu-olmali-67949h.htm

ÇALIŞKAN'IN ÇAKMAK VE GENÇAY'A YANITI...

https://www.gebzehaber.net/ucretsiz-avukat-yasaktir-ama-istisnasi-vardir-67951h.htm

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.