“Ücretlerin yeniden yapılandırılmasını talep ettik”

“Ücretlerin yeniden yapılandırılmasını talep ettik”

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır, “Belediye başkan yardımcılarımızla bir araya gelerek pazarcı esnafının işgaliye ücretlerinin 2021 yılı için yeniden yapılandırılması konusunda taleplerimizi ilettik” dedi.

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır dün Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Selamet Güner, Darıca Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullatif Özkan ve Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ile görüştü. Gerçekleşen görüşmelerle ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır, “Pazarcı esnafının işgaliye ücretlerinin 2021 yılı için yeniden yapılandırılması için bölgemizde belediye başkan yardımcılarını ziyaret ettim. İşgaliye ücretlerinin yeniden yapılandırılmasının gerekçesi malum 1 yıla yakındır düzenli iş yapamıyoruz.

“İŞGALİYE ÜCRETLERİ ALINMASIN”

Bu nedenle belediyelerimizden taleplerimiz; pazarlarımıza giyimci veya tuhafiyeciler adı altında tabir edilen (züccaciye, ayakkabı, manifatura, plastik ürünler vs..) satan esnafımızın 1 yıla yakındır iş yapamayan  hatta 2 Bayram da tezgah açamayan bu esnafımızdan 6 aylık (Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) işgaliye ücretlerinin alınmaması. Pazarlarımızda tezgâh açan tüm esnaflarımızdan 2021 yılı Ocak ayından itibaren normalleşme süresinin başlangıç tarihi olan Haziran 2021 tarihine kadar biz pazarcılardan kanunen ve İçişleri Bakanlığının genelgesinde belirtilen şekliyle Cumartesi ve Pazar günlerinin kapalı olmasından dolayı işgaliye ücretlerinin alınmaması.

“GİRİŞİMDE BULUNMALARINI BEKLİYORUZ”

Tam kapanma olarak adlandırılan 29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında kurulmayan tüm pazarlarımızda tezgâh açamayan esnaflarımızdan tam ay olarak Mayıs 2021 ayı işgaliye ücretinin alınmamasına ve alınan işgaliye ücretlerinin bir sonraki döneme(Temmuz-Aralık 2021) mahsup edilmesi. Başkanlık makamına bu üç talebimizin tarafınızca incelenerek yasal mevzuata uygun şekliyle uygulanmasını ve gereğinin yapılması yönünde başvurumuzu yaptık. Belediye başkanlarının biran önce bu taleplerimize karşılık bir girişimde bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

pazarcilar-(1)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.