Tüze’nin öncelikleri esnaf, köyler, işçi

Tüze’nin öncelikleri esnaf, köyler, işçi

CHP Gebze İlçe Başkanlığı’na aday olan Serdar Tüze kongrede seçildikleri taktirde partinin tabanının göreve gelmiş olacağını belirtip, üç önceliğini çarşı esnafı, köyler ve işçi kesimi olarak sıraladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü’nün 15 Aralık Pazar günü gerçekleşecek kongresi öncesi Serdar Tüze ilçe başkan adaylığını CHP Gebze İlçe Örgütü’nde düzenlediği görkemli bir toplantı ile resmen açıkladı. Tüze kongrede seçildikleri taktirde partinin tabanının göreve gelmiş olacağını belirtip, “Şeffaf ve kucaklayıcı olacağız” dedi. Tüze üç önceliğini çarşı esnafı, köyler ve işçi kesimi olarak sıraladı.

EŞİ VE ANNESİYLE BİRLİKTE

Serdar Tüze adaylık açıklamasına annesi Mualla ve eşi Sevgi Tüze ile birlikte katıldı. Toplantı divanı CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli ile aday Serdar Tüze’den oluştu. İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın açış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program slayt gösterimi ve Serdar Tüze’nin konuşması ile sürüp Tüze’nin tebrikleri kabulüyle sona erdi.

ailecek-005.jpg

YALNIZ BIRAKMADILAR

Serdar Tüze’nin adaylık açıklamasına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın; Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Halil İbrahim Başçiftçi, Şahin Yılmazel, Cavit Kapoğlu ve Sinan Çeper; CHP Gebze’nin eski ilçe başkanlarından Gülabi Kaya, Sedat Tatar, Recep Dursun, Güner Anlar Baş, Özkan Koçak ile aynı zamanda ilçe başkan adayı İsmet Kara; CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Gebze İlçe Başkan adayı Gökhan Orhan; ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, TÜED Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Serdar Tüze konuşmasında özetle şunları kaydetti:

MAZİYİ İYİ BİLMELİ

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin mazisi tertemizdir çünkü miladında Kuvayi Milliye, yani anti-emperyalizm, yani istiklal mücadelesi vardır. Bu maziyi iyi bilmek, CHP’nin içine doğmuş olma ve Altı Ok rozetini ailemden edinme gururunu hep taşıdım, hissettim. Her zaman da hissedeceğim. Kökünü kökenini bilmek, bu partiye geçmişinde emek verenlere vefa borcu taşımak son derece önemlidir. Hepimizin vicdani sorumluluğudur. Biz Atatürkçüyüz, solcuyuz, demokratız, devrimciyiz.

salondan-003.jpg

GENÇLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Sevgili gençler, geleceğimiz ve umudumuz Büyük Atatürk’ün işaret ettiği gibi sizlersiniz. CHP’nin tarihine saygı duymanın ötesinde, ülkenin geleceğine de umutla bakabilmesi için gençlere büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizin de CHP’nin de geleceği gençlerdir. Gebze’de CHP’yi gençlere hızla açmalıyız. Bu partinin tüm gençlerini aktif siyasette göreceğiz.

tebrik-003.jpg

KADINLARIMIZLA BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ

Saygıdeğer hanımefendiler, CHP’nin en büyük gücü çağdaş ve yürekli kadınlarımızdır. Bizim kadınlarımız gericiliğe karşı yüreklice duruş sergilemişler, kendilerine modern hakları kazandıran Atatürk’e layık insanlar olmuşlardır. Gebze’de ilk seçimlerde kadınlarımızla başarıyı yakalayacağız. Onlara çok güveniyorum ve hepinizin de güvenmesini istiyorum. Her birini birer Leyla Atakan olarak görüyorum. Göreceksiniz kadınlarımız Gebze’de herkesi şaşırtacaklar. Bundan böyle Gebze siyasetinde kadın daha fazla görülecek, farklı stratejiler izlenecektir. Kadın siyasette adını duyurursa, toplum içesindeki taciz de azalır, diğer her türlü toplumsal olumsuz bakış açısı da.

 

ESNAF, KÖYLER, İŞÇİLER

Gebze sosyolojisinin üç önemli unsuru vardır. Çarşı esnafı; son derece önemlidir. Bu kentte yıllardır ticaret yapıyorum. Partinin bu kesimle ilişkisini ekibimle geliştireceğiz. Köyler; keza çok önemlidir. Çünkü ihmal edilmiştir. Bunu da telafi edeceğiz. İşçi kesimi; bu konuda bir yeni komiteyle partimizin genel merkeziyle de eşgüdüm sağlayarak örgütlenmeliyiz. Özellikle işçi kesimi konusunda herkesten katkı ve yardım bekliyorum.

ORTAK AKLI EGEMEN KILMALIYIZ

Gebze’de huzura, barışa ve birlikteliğe çok ihtiyaç var. Ortak aklı mutlaka egemen kılmalıyız. Milletvekili – örgüt, genel merkez ile il ilçe örgütleri arasında tam bir uyum sağlamalıyız. ‘Ben’ diyen değil ‘Biz’ diyen olmalıyız. Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun son yerel seçimlerde üstün bir siyasal mimari stratejisi ile yani Millet İttifakı yoluyla CHP’ye büyük bir zafer kazandırdı ve ülkemiz için umutlar doğdu. Bütün CHP’liler buna sahip çıkmalı ve 2023 için çalışmalıdır.

PARTİ TABANI GÖREVE GELMİŞ OLACAK

Oluşturacağımız genç ekibim kongreden çıkarsa, geçmiş yönetimlerin güzel mirasını geliştirmeye çalışacaktır. Kongrede seçildiğimiz takdirde partinin tabanı göreve gelmiş olacaktır. İsteyen partilimiz özel bir gündem olmadığı sürece gelip örgüt toplantılarını izleyebilir. Şeffaf olacağız, net söylüyorum: Kucaklayıcı olacağız.

esiyle-002.jpg

BU DURUM KADERİMİZ OLAMAZ

Kişisel hiçbir beklentim yok. Tek idealim var: Şu anda yerel yönetimlerde; 12-1 olan Kocaeli’nde durumumuzu değiştirmek ve Gebze’de iddia ortaya koyabilmek. Bu durum kaderimiz olamaz. Hatta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de alabilmeliyiz. 1977’deki Gebze CHP ruhunu oluşturabilirsem; kabir ziyaretine yüzüm olur. Haydi gelin bu yetkiyi bize verin. Bu yetkiyi almam için bana destek veren tüm partililerime şükranlarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.