Tutuklu gazetecilerin çocuklarına özel ders

Tutuklu gazetecilerin çocuklarına özel ders

Eğitim İş'in yaptığı açıklamada "Tutuklu gazetecilerimizin çocuklarına, -hangi derslerde ihtiyaçları varsa- ders vermek istediğimizi tam da bugün ilan...

Eğitim İş'in yaptığı açıklamada "Tutuklu gazetecilerimizin çocuklarına, -hangi derslerde ihtiyaçları varsa- ders vermek istediğimizi tam da bugün ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde bir açıklama yaptı. Açıklamada bugünün bir utanç günü olduğu belirtildi ve “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde gelişmiş tüm ülkelerde basının haklarının nasıl genişletilebileceği konuşulurken, 159 gazetecinin tutuklu bulunduğu ülkemizde, basınla dayanışma ancak hapishane önlerinde yapılabiliyor” denildi.

Eğitim İş’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Gerçeğin köprüsünün başında garabet bir zorba gibi dikilen AKP, hapsettiği gazetecilerle basın özgürlüğü konusunda ülkemizi 199 ülkeden 163. sıraya geriletmeyi başardı.

Bu zorbalık, sadece tutuklanan gazetecilerin değil, yurttaşın da hakkını, haber alma özgürlüğünü gasp etmektir. Laik Cumhuriyet’imizin özgürlük alanlarını bir bir kaldırarak, kendi dikta rejimini inşa etmeye çalışan AKP İktidarına, nasıl hâlâ boyun eğmeyen gazeteciler varsa, onlarla dayanışacak milyonlar da var; biz de varız!

Hakikatin namusunu hiçbir güce, vaade satmayan; her türlü baskıya rağmen “gerçekleri” bize ve halkımıza ulaştırma gayreti içinde olan aydın, ilerici, demokrat, yurtsever gazeteci ve yazarlarımızın sonuna kadar arkasındayız.”

“HANGİ DERSTE İHTİYAÇLARI VARSA DERS VERMEK İSTİYORUZ”

Açıklamasında “Bu kara günlerde biliyoruz ki tutuklu gazetecilerin aileleri çok yıpranıyor. Özellikle çocuklar…” diyen Eğitim İş “Anne ya da babaları gerçekleri yazdığı için tutuklanan çocukların birçoğunda, yazmaktan/çizmekten yani okuldan soğumanın sıkça görüldüğü, maalesef pedagojik bir gerçek. Elbette böyle aydın ailelerin çocuklarında sadece kısa bir dönem yaşanacak bu krize, biz Eğitim İş olarak el atmak istiyoruz. Tutuklu gazetecilerimizin çocuklarına, -hangi derslerde ihtiyaçları varsa- ders vermek istediğimizi tam da bugün ilan ediyoruz. Bunu, hem onurlu öğretmenler olarak vazifemiz, hem de o şerefli ailelere borcumuz olarak görüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“CUMHURİYETİN DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKACAKSAK…”

Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle sürdürüldü:

“Bilinmelidir ki 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü’nün üzücü raporlarla başımızın öne eğileceği değil bayram olacağı bir gün olması, direnmeye ve dayanışmaya bağlıdır. Gerçeği bize ulaştırmaya çalışan aydın gazetecilerimizin arkasında dağ gibi durmaya bağlıdır. Cumhuriyet’e inadına ve sıkı sıkı tutunmaya bağlıdır. Unutmayalım; Cumhuriyetin devrimlerine sahip çıkacaksak bu önce gerçeklere ve onun anlatıcılarına sahip çıkmaktan geçecektir. Tarih boyunca sınandığı gibi: ‘Gerçeğin kendisi devrimcidir!’”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak-Odatv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.