TÜRSAB iki yıl aktif olmayanı üyelikten düşürmeli

TÜRSAB iki yıl aktif olmayanı üyelikten düşürmeli

Gebze’de kurulu Pelitli Turizm’in Genel Müdürü Yaşar İbiş firma olarak TÜRSAB üyesi olduklarını belirtip belge kiralamanın suiistimal edildiğini, iki yıl aktif olmayanın üyeliğinin TÜRSAB tarafından değiştirilmesi gerektiğini söyledi

tursab-1.jpg

Ülkemiz ve dünyamızda turizm denilince, ulaşım ayağı göz ardı edilemez. Onların sorununu da Pelitli Turizm’in Genel Müdürü Yaşar İbiş’den dinledik. İbiş ile görüşmemizin geniş detayına önümüzdeki günlerde yer vereceğiz. Bugün Antalya’da gerçekleşecek turizm paneline ise şu beklentisini gazetemiz aracılığıyla ilettİ:

SUİSTİMAL EDENLER ÇOK

“Belge kiralayarak çalışma aykırı değil. Bir acentenin bünyesi altında çalışıyorsun aynı zamanda ama birçok eksiklik çıkıyor suistimal edenler çok oluyor. Mesela ben kendim belge aldıktan sonra hiç kimseye belge vermedim kiralamadım. Çünkü işin içine girdiğin zaman bunun doğru olmadığını da görüyorum.Yani belgenizi verdiğiniz zaman kendi ekmeğinize kendi işinize sekte vurmuş oluyorsunuz.

SIKINTIMIZ ÇOK

Türkiye genelinde bizim camiada sıkıntı çok. Mesela TÜRSAB’ın 12 bin 828’nci üyesiyim. Bizden sonra da üyeler yapıldı. Türkiye genelinde 114 bin civarında üyesi var. Bunların hepsi aktif değil. Kiralıyorlar tabi. TÜRSAB’ın burada şunu yapması lazım.  İki yıl aktif değilse üyelikten düşürmesi lazım.

TİCARETİN AHLAKI OLMALI

Aktif olanlar zaten belli. Pandemi döneminde sıkıntılar oldu. Aidat ödemede kolaylık sağladılar, iyi de oldu. Ama aktif olmayan acentalar ne yapıyor. Belgesini veriyor, onun evrağı üzerinden iş yapıyor. Böyle olduğu zaman sen sıkıntıya giriyorsun. Camianın içindeyken aynı işi yapıyorsun ama rakipsin aynı zamanda. Şimdi rakip olmanın da koşullarını yaratmak lazımki ahlaklı olsun.

KOMİSYONLA ÇALIŞIP MALİYET DÜŞÜRÜYORLAR

tursab-2.jpg

Mesela arabalar benim arabalarım D2’ler bana ait TÜRSAB acentesiyim. Dışarıdan herhangi bir şeyim yok. Ben bir yere giderken bir maliyet çıkarıyorum Mesela bir tur gezisi gezisi yapacağım; konaklamalı. Benim altımda maliyet çıkartıp işi alıyor çünkü benzin istasyonları, yol üstü dinlenme yerlerinden komisyonlu çalışıyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.