Türk’ü türküyle anlattılar

Türk’ü türküyle anlattılar

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN  ETKİNLİK:   ** Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şubesi, “Türkü Türk’ü Anlatır” adlı programa...

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN  ETKİNLİK:

 

 

 

** Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şubesi, “Türkü Türk’ü Anlatır” adlı programa sendika üyeleri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şube yöneticisi ve üyesi öğretmenlerin Gebze Anibal Anadolu Lisesi salonlarında üç ayı aşkın süren çalışmasıyla hazırlanan etkinlikte program konuşmaların ardından iki saati aşkın sürdü.

 

Ayşegül Yüken’in sunuculuğunu üstlendiği programa; Türk Eğitim-Sen Genel Başkan yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, İzmit İlçe Başkanı Hüseyin Akçay, Körfez İlçe Başkanı Oruç Sulusaray ve Kocaeli 2 No’lu Şube’nin kurucu başkanı Köksal Akkoç, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Özkara ile Gebze İlçe Başkanı Ahmet Çağrı Şakar ve Çayırova İlçe Başkanı Hikmet Yılmaz, İstanbul’dan maarif müfettiş Süleyman Yıldız, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çeşitli liselerden öğrenciler katıldı.

ÖNEMLİ BİR STK’YIZ

Türk Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kütük etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şubenin kurucu yöneticilerinden Halil Subaşı’nın ağır bir hastalık geçirdiğine dair bilgilendirmede bulunup Subaşı’na acil şifalar diledi.  Kütük; “1992 yılında başlayan sendikal mücadelede, ilk konfederasyon Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen ile başlayan mücadelede ilk başlarda 20 kişilik kurucular kuruluna üye bulmakta zorlanırken aradan geçen 25 yılda 2 bin 250 üyemizle bölgemizde önemli bir güç ve sivil toplum kuruluşu olarak kendimizi gösteriyoruz.” Dedi.

KORO TÜRKÜLER SÖYLEDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan’ın konuşmasının ardından program 103’ncü zafer yıldönümü kısa süre önce kutlanan Çanakkale teması ile başladı. Koro, “Hey 15’li”yi seslendirdi. Kemal İlbey, Çanakkale şiiri okudu. Koronun “Çanakkale İçinde Vurdular Beni”yi seslendirmesinin ardından korist Ferda Hacıvelioğlu, “Yaylalar İçinde Erzurum Yayla”yı seslendirdi. Ardından çok sayıda sanatçının seslendirdiği çok güzel eserler katılımcılardan büyük beğeni topladı. Program; Fuat Yiğit’in kısa teşekkür konuşmaları, tüm salonu koro ve protokol konukları ile birlikte selamlamasıyla sona erdi.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.