TÜRKPATENT, Bilişim Vadisi'nde birim açtı

TÜRKPATENT, Bilişim Vadisi'nde birim açtı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından, Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Bilişim Vadisi'nde bilgi ve doküman birimi açıldı.

Gebze’de ki Bilişim Vadisi'nde düzenlenen programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Bilişim Vadisi'nin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda, çok kıymetli bir yer olduğunu söyledi.
TÜRKPATENT'in, Bilişim Vadisi'nde vereceği bilgi ve doküman hizmetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kacır, 2006'da 54 bin Ar-Ge personeli olan Türkiye'nin, 2018'de 172 bin Ar-Ge personeline erişen bir ekosistemi inşa ettiğini kaydetti.
7 BİNLERİN ÜZERİNE ÇIKTI 
Kacır, patent başvuruları sayısının, büyük bir hızla arttığına işaret ederek, "2000'lerin başında bütün Türkiye'de yapılan yıllık patent başvurusu sayısı, yaklaşık 300'lerdeydi. 2018'lere geldiğimizde bu sayı, 7 binlerin üzerine çıktı. Bu dünyada benzerine az rastlanır büyük bir ivme." diye konuştu. 
Konuşmaların ardından TÜRK Patent Başkanı Habip Asan ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Bilgi ve Doküman Birimi'nin açılışına ilişkin iş birliği protokolünü imzaladı. A.A 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.