TÜRKPA Temsilcisi Yıldızlı Azerbaycan’ı ziyaret etti

TÜRKPA Temsilcisi Yıldızlı Azerbaycan’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yildizli, Türk Devletleri Parlamanter Asamblesi (TÜRKPA) temsilcisi olarak TBMM heyeti ile birlikte 20-23 Kasım tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen programlara katıldı.

Türk Devletleri Parlamanter Asamblesi (TÜRKPA)’nın 15.Kuruluş Yıl Dönümü kapsamında düzenlenen konferans ve resepsiyona katılan heyet, daha sonra Azerbaycan Türk Büyükelçiliğine ziyarette bulundu.

TÜRKİYE’YE DÖNDÜ
Azerbaycan Milli Lideri merhum Haydar Aliyev’in kabrini ve Bakü Türk Şehitliğini de ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi TÜRKPA heyeti; Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan temsilcilerinin katıldığı konferans ve toplantı sonrasında Türkiye’ye döndü.

GÖREV VE SORUMLULUKLARI YERINE GETIRMEYE DEVAM EDECEĞIM
Ziyaret hakkında konuşan Yıldızlı; “Türk Devletleri arasındaki iş birliğinin artırılarak devam etmesini önemsiyorum, bu noktada üzerime düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğim. Bölgede, Atatürk ve Türkiye’ye gösterilen ilgi gerçekten gurur verici bir noktada, inanıyorum ki Türk Devletleri coğrafyasında çok daha güçlü ilişkiler kurularak birlikte hareket etme olgusu geliştirilecektir. Bu vesileyle TBMM adına üyesi bulunduğum Türk Devletleri Parlamanter Asamblesi (TÜRKPA)’nın 15.Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyor, tüm soydaşlarımızı bir kez daha saygıyla selamlıyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.