Türkkan sordu bakandan haber geldi

Türkkan sordu bakandan haber geldi

 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2013 Kasım ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi...

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2013 Kasım ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermiş ve yüz binlerce kişinin SGK’ dan prim borçlusu olmasını TBMM gündemine taşımıştı. Türkkan önergesinde borçlu olduğunu yeni öğrenen birçok kişinin bir an önce bu konuda çıkacak affı beklediğini belirtmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP’li Türkkan’a verdiği yanıtla bu konuda Bakan’dan haber bekleyen yüz binlerce kişiye müjde verdi.

BORÇLULAR İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

 

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının yapılandırılması ya da af kapsamına alınmasının yasal düzenleme gerektirdiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, prim borcu olanların borçlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Genel Sağlık Sigortası tescili yapılan vatandaşlara PTT aracılığıyla gönderilen tebligatlar ile oturdukları yerlerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırmaları ve gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primi ödemeleri gerektiğinin bildirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.