Türkkan, polis intiharlarını Meclis'e taşıdı

Türkkan, polis intiharlarını Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iktidarın bu konuya çok duyarsız olduğunu ifade ederek polis intiharlarını meclise taşıdı.

2021 yılında 109, 2022 yılının ilk 19 gününde de 6 polis yaşamına son verdi. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaşadığı sıkıntılar nedeni ile yaşamına son veren polislerin durumunu TBMM gündemine getirdi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteği ile verilen soru önergesi şöyle: “Kamu güvenliğini sağlamakla görevli polislerimiz ile ilgili intihar haberlerinin ardı arkası kesilmemekte, polislerimiz ne yazık ki mesleklerine ilişkin yaşadıkları çeşitli sıkıntılar nedeni ile yaşamlarına son vermektedir. Kamuoyuna yansıyan verilere göre; 2021 yılında 109 polis memurunun intihar ettiğini, 2022 yılının ilk 19 gününde de ne yazık ki 6 polisin yaşamına son vermiştir.

 

“ZORLUKLAR İÇİNE DÜŞÜRMEKTE”

Fazla mesai ücreti almaksızın haftalık çalışma saatlerinin çok üstünde çalışan polislerimiz, bu yüzden ailelerini bile görememekte, mobbing, damgalanma korkusu ve sicile işleneceği endişesi ile psikolojik sorunlarını gizlemeleri ve tedavi görmemeleri, yaşadıkları maddi zorlukların ve görevin ağırlığının yarattığı psikolojik nedenler sebebi ile ne yazık ki intihar etmektedir. Emekli polislerimizin aldığı düşük emekli aylıkları; onları ek iş yapmaya zorlamakta, çeşitli maddi ve manevi zorluklar içine düşürmektedir.

 

SORULAR SORDU

1-Polislerimizin intihar vakalarının neden son bulmadığına ve bu intiharların sebeplerinin neler olduğuna ilişkin Bakanlığınız tarafından herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmış mıdır, ya da yapılması düşünülmekte midir? Bu araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

 

2-Polislerimizin intihar etmesine neden olan, sözü edilen sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışma ve düzenlemeler bulunmakta mıdır, bunlar nelerdir? Bakanlık bünyesinde böyle bir çalışma bulunmuyor ise polis intiharlarının önüne geçmek amacı ile bir takım düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılması düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?

 

3-Başta 3600 ek gösterge düzenlemesi olmak üzere polislerimizin durumlarının iyileştirilmesi ile ilgili düzenlemeler ne aşamadadır? Bu düzenlemeler nelerdir?

4- Polis intiharları ile ilgili yasal soruşturma süreçleri işletilmekte midir, bu süreçler nelerdir, Bu konularda sorumluluğu tespit edilen amirler ile ilgili ne gibi yaptırımlar uygulanmaktadır?” diye sordu.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.