Türkkan Gebze Kent Ormanı Mesire alanını sordu

Türkkan Gebze Kent Ormanı Mesire alanını sordu

 İYİ Partili Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle 18 Eylül 2019’da verdiği soru önergesinde; buradaki güvenlik sorunlarını dile getirmiş, bölgedeki vatandaşlarımızın can güvenliğine ilişkin endişeleri vurgulamıştı.  

Türkkan önergesinde şunları ifade etmişti: 
“Gebze Yenikent Mahallesi’nde yer alan Kent Ormanı Mesire Alanı olarak adı geçen bölgede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığından dolayı asayiş sorunları yaşanmaktadır. Özellikle akşam saatlerinden sonra yukarıda adı geçen bölgede çeşitli gasp, uyuşturucu ticareti, fuhuş, adam yaralama gibi olaylar yaşanmaktadır. Bu durum mahalle sakinleri için korku ve rahatsızlık yaratmaktadır.” ifadelerini kullanmış, “Mahalle sakinlerinin iddialarına göre ise polis ihbar hattına yapılan şikayetler karşılıksız kalmakta, adı geçen alanda başıboşluk hüküm sürmektedir”.
SORULAR
Gebze Kent Ormanı Mesire Alanında alınan güvenlik önlemleri nelerdir? Bölgede suçun önlenmesine yönelik hangi tedbirler alınmaktadır? Bölgede herhangi bir Mobese sistemi bulunmakta mıdır? Yukarıda adı geçen mesire alanı ve mahalle içinde bekçi uygulaması var mıdır? Mesire alanının güvenliğiyle ilgili olarak Gebze Belediyesi ya da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan herhangi bir ortak çalışma var mıdır? Yukarıda adı geçen bölge ile ilgili olarak kaç ihbar yapılmış, kaçına intikal edilmiştir? Hakkında işlem yapılan kişiler varsa benzer olayların yaşanmaması için bölgede ne gibi önlemler alınmıştır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.