Türkiye’ye basketbol ve tiyatro ile açılacağız

Türkiye’ye basketbol ve tiyatro ile açılacağız

Kocaeli’nin içeriden dışarıdan iş dünyasına hizmet veren otelleri hariç turizmle ilişkisi olmayan Çayırova bu dönem kadın ve gençlerden oluşan tiyatro toplulukları, basketbol takımını tetikleyen sokak basketbolu ile ilinin ve bölgesinin dikkatini çekti

** Covid faktörüne karşın iki kitap fuarı düzenlendi. Sokak basketbolu turnuvasında dışarıdan dört ilin takımları ağırlandı. Tiyatro toplulukları bu sezon turneye hazırlanıyor. Spor lisesi temeli atıldı. Tiyatro festivali, turizm lisesi zihinlerde yeşermeye başladı

 

** Belediyede yedinci dönemin yedinci belediye başkanı, İnşaat Mühendisi Bünyamin Çiftçi, “Adımızı duyurmak, hiç olmazsa iç turizmde ülkemizin dört yanından insanları ağırlayabilmek için iki seçenek; kültür sanat ve spordan güçlü şekilde yararlanıyoruz” dedi

 

Çayırova, Kocaeli’nin İstanbul’a E-5 ve TEM Otoyolları’ndan sınır ilçesi. Kocaeli’nin Büyükşehir statüsünü edinmesi, tüm belde belediyelerinin kapatılmasıyla Gebze’den iki mahalleli bir beldeyle iki mahalleyi daha sınırlarına katarak ilçe statüsünü edinmesinin ardından 14 yılı aşkın süre geçti.

17 YILDA BELDELİKTEN İLÇELİĞE

 02 Kasım 1991’de Özgürlük, Akse, Emek, İnönü ve Atatürk Mahalleleri’nin oluşturduğu Güzeltepe Beldesi idi. 2008 yılında Gebze’ye bağlı Şekerpınar Belde Belediyesi kapatılınca Şekerpınar ve Cumhuriyet ile yine Gebze’den Yenimahalle ve Çayırova’nın da sınırlarına dâhil edilmesiyle dokuz mahalleli ilçeye dönüştü.

ŞANSLI VEYA ŞANSSIZ

Belediye başkanlıklarını beldelik döneminde; 1992-1994 arası Timur Koç (SHP), 28 Şubat sürecine de denk gelen 1994 – 1999 arası Refah Partili Yaşar Alkan ve Alkan’ın tutukluluğu sonrası Ataman Adıgüzel1999 – 2004 arası yine Timur Koç (CHP) yaptı.

2004 – 2009 arası AKP’li Doktor Ekrem Faruk Taşçı idi. Belde belediye başkanı seçildi, son 13 ayı ilçe belediye başkanı olarak tamamladı. 2009’dan sonraki yerel seçimlerde aday değişikliğine karşın yine AKP’li Ziyaettin Akbaş (2009-2014Şevki Demirci (2014 – 2019) ve İnşaat Mühendisi Bünyamin Çifçi (2019 – 2024…) belediye başkanı seçildi. Yedi dönemde yedinci kez belediye başkanı değiştiren ilçe, süreklilik göz önüne alındığında bir bakış açısıyla şanslı, bir bakış açısıyla şanssız!

7’NCİ DÖNEMİN 7’NCİ BAŞKANI

Çayırova’nın 40 yıla veren belediyelik geçmişinde gerek dönem gerek kişi olarak yedinci belediye başkanı olan ve dönem itibariyle görev süresi devam eden Çiftçi gazetemize yazılı olarak yaptığı yazılı değerlendirmede, ilçenin turizm yapısına dair şunları kaydetti:

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN

ÖNCELİĞİMİZ ÇAYIROVALI

 

“Ülkemizde her ilçe adını sanını hem ülkeye hem dünyaya duyurmak ister. Adımızı duyurmak, hiç olmazsa iç turizmde ülkemizin dört bir yanından insanları ağırlayabilmek için iki seçenek; kültür sanat ve spor dallarından güçlü bir şekilde yararlanıyoruz. Her iki alana yönelik faaliyetlerimizde önceliğimiz elbette önce insan, önce Çayırovalı’dır. Bu kapsamda geride kalan üç yılda iki önemli kitap fuarını gerçekleştirdik. Covid faktöründen ötürü bir yıl ara vermek zorunda kaldık.

KADIN VE GENÇLERLE TİYATRO

Kadınlarımız ve gençlerimizle kurduğumuz tiyatro toplulukları yine Covid etkisinden ötürü ağır aksak ilerlese de bu tiyatro sezonunda ilçemiz ve ilimiz sınırları dışında da oyunlarını sahneleyecektir.

ÇAYIROVA’DA NE CEVHERLER VARMIŞ

Sokak basketbolu turnuvasının ilkinde; ilçemizdeki basketbolcu zenginliğini fark ederek kurduğumuz basketbol takımı çok kısa bir zaman dilimi içinde Bölgesel Amatör Lig’den 3’ncü Lig’e, oradan da 2’nci Lig’e yükselmiştir. Yola ilçemizdeki basketbolcular ile koyulduk. Lig yükseldikçe transfer oranımız arttı. Bu sezon dış transferlerden oluşan takımla mücadele edeceğiz ancak bir altyapı ordumuz var.

DEPLASMANLI LİGDE

İLÇEMİZİ TANITIYORUZ

İleride profesyonel liglerde Çayırovalı yoğun takımlarla mücadele ederken ülkemiz basketboluna yeni değerler, yetenekler kazandıracağımızın da inancındayız. Bununla birlikte iç sahada oynadığımız maçlarda konuk olarak ağırladığımız rakiplerimizin ilçemizi tanımasını sağlamakla kalmıyor, deplasman maçlarında ilçemizin adının daha sık duyulmasına, basketbol ve spor şehri olarak anılmasına katkı sunuyoruz.

İLÇE EKONOMİSİNE DE KATKI

Turizm denilince akla ilk gelen denizdir, kumsaldır… Bunlara sahip olmayan Mardin emsali illerimiz, Safranbolu emsali ilçelerimiz bilinen değerleri ve özellikleri ile gerek iç gerekse dış turizm açısından ülkemize önemli katkısı olan kentlerdir. Demek ki bazı şeyler istendi mi mümkün olmaktadır. Çayırova ilçemizde dönemimizde temeli atılan bu çalışmalarla ilgi odağı olacaktır. Bu şekilde ilçemize, ülkemizin farklı kesimlerinden insanları çekmek esnafımız ölçeğinde ilçe ekonomisine de katkı sunacaktır.

 Fotolar: Gazetemiz ve belediye arşivinden

-017.jpg

BEŞ İLİN KATILIMIYLA SOKAKTA BASKETBOL: Başkan Çiftçi, “Dönemimizin ikinci sokak basketbol turnuvasına kısa bir süre önce imza attık. Çayırova ilçemiz, Gebze Bölgemiz ve Kocaeli ilimizin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sokak basketbolu takımlarını ilçemizde ağırladık” dedi.

 

Bakanlık ve TÜRSAB’dan

tanıtıma destek bekliyoruz

“Günümüzde otellerimiz ile sınırlı olan turizm ilişki ve ağımız daha da genişleyecektir. Bu çabanın karşılığını gerek Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve birimlerinden, gerekse TÜRSAB dahil olmak üzere sivil toplumdan alacağımıza, tanıtımımıza katkıda bulunulacağına inancımız tam.”

 

logo-1.jpg

 

logo-2-ajans-logo.jpg

 

logo-3-alternatif-tursab.jpg

 

 **

 

Tiyatro festivali. Neden olmasın?

“Orta veya uzun vadede; sokak basketbol turnuvasında ülkemizin geniş kesimlerinden takım ağırlamanın işaret ettiği veriyle, tiyatro topluluklarına sahip olmanın da getirdiği avantajla bir tiyatro festivali düşüncemiz dâhilinde var. Amatör veya yarı profesyonel tiyatro topluluklarının katılımıyla hem ülkemizin dört bir yanından toplulukları, hem de başta İstanbul, Trakya ve Güney Marmara olmak üzere günübirlik mesafedeki şehirlerden tiyatroseverleri ağırlamamız olası.”

 

kadinlar-009.jpgMehmet Akif’ten Çayırova’ya adlı oyunda kadınlar grubundan Duygu Türkyılmaz Kılıç, Bahar Sert, Elif Gündoğdu, Melike Arslan Keleş, Dilara Ersarı, Ayşe Acar, Ümmügül Çelik, Gülnur Çelik ve Havva Şahin, ayrıca yönetmen Behruz Firuzment ile birlikte sahne alacak. Oyun 2021’de, İstiklal Marşı’nın 100’ncü yılına atfedildi. Oyunda marşımız, kıta kıta anlatılıyor.

gencler-008.jpgAlperen Kılıç, Ayşe Miray Dallı, Berke Enes Uludağ, Hasan Mert Yılmaz, Sudenaz Öztekin, Oğulcan Söğüt, Hazal Çelik, Irmak Aydın, Ahmet Takıl, Emirhan Küçük, Samet Gökgöz, Emre Korucu ve Furkan Ayhan Özdemir’den oluşan genç ekip Kifah’ın provasında. Tamamı Çayırovalılar’dan oluşan ekip Hakan Güneri’nin yazıp yönettiği oyunda İsrail işgaline direnen Filistinliler’i konu edindi.

 

img-7804.jpegCOVİD’DE ONLİNE YUNUS EMRE: Topluluk, “Aşkın Gözyaşları Yunus Emre” adlı oyunun sahnelenmesi karantinaya takılınca online gösterim ile uzaktan sahne aldı. Sosyal medyadan canlı yayını izleyenlere çekilişle kitap hediye edildi.

 

**

Spor lisemiz oluyor

Turizm lisemiz olabilir

“Ülkemiz ölçeğinde turizmin gerek döviz, gerekse istihdam ölçeğinde ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bugünlerde özel sektör desteğiyle bir spor lisesinin temelini atmak üzereyiz. Bu ileride, turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına yanıt verecek bir turizm lisesine de niye dönüşmesin? Kaldı ki ağırlıklı olarak iş dünyasına hitap eden gerek ilçemiz gerekse bölgemizdeki otel işletmelerinin böyle bir ihtiyacı ortada iken.”

 

imza-016.jpgEKOL LOJİSTİK YAPTIRIYOR: Belediye öncülüğünde, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde Ekol Lojistik tarafından yaptırılacak spor lisesinin protokolü Vali Seddar Yavuz’un da katıldığı törende, Başkan Çiftçi ve Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul tarafından imzalandı.

 

**

353 MADALYA, 37 KUPA

Sporda belediyenin seyir defteri

 

Çayırova Belediyesi bu dönem içinde yarı olimpik yüzme havuzunda boksörler için boks ve kick box alanı oluşturuldu.

Bugüne kadar edinilen başarılarla Çayırova’ya 68 altın, 167 gümüş, 118 bronz madalya ve 37 kupa kazandırıldı.

Erkekler Bölgesel Ligi’nde şampiyonluk.

Avrupa Karate Şampiyonası’nda 7’ncilik.

Halk oyunlarında Kocaeli şampiyonluğu.

 

 Bartın’da Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda birincilik. Okul Sporları Yüzme Yarışması’nda ikincilik.

Açıksu Kış Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde iki Türkiye beşinciliği.

11 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Trabzon finallerinde Türkiye altıncılığı. 2019-2020 sezonu U-16 Ligi’nde, 2021-2022 sezonu U18 ve U14 futbol kategorilerinde şampiyonluk.

Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye ikinciliği.

 

milli-001.jpgTürkiye Minik ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda Çayırova Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Sporcuları Deniz Özdemir ve Muhammet Atilla GüneyTürkiye ikincisiKerem Yaray ve Kayra DemirayTürkiye üçüncüsü oldu. Milli forma ile uluslararası organizasyonlarda temsil hakkı edindi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.