TÜRKİYE'NİN YAKIN DÖNEMİNE IŞIK TUTUYOR

TÜRKİYE'NİN YAKIN DÖNEMİNE IŞIK TUTUYOR

 Cevat Turan’ın “Unutmalar Şehri” kitabı çıktı Cevat Turan, yeni kitabı "Unutmalar Şehri"nde Türkiye'nin yakın dönemine ışık tutuyor. 1980...

 

Cevat Turan’ın “Unutmalar Şehri” kitabı çıktı

 Cevat Turan, yeni kitabı "Unutmalar Şehri"nde Türkiye'nin yakın dönemine ışık tutuyor. 1980 yılının Mayıs ayında başlayıp 5 ay süren Çorum olaylarının, bir yerel gazetecinin merkezinde anlatıldığı roman, 4 yıla yakın bir araştırma süreci sonunda tamamlandı. Puslu Yayıncılık etiketiyle okuyucuyla buluşan Cevat Turan'ın "Unutmalar Şehri" romanı; aşk, ayrılık, bürokrasi, siyaset gibi olayları objektif olarak okuyucuya sade ve yalın bir dille aktarıyor.

 "Unutmalar Şehri", Cevat Turan’ın bir dönemin toplumsal çalkantıları ve gündelik yaşamını ustalıkla anlattığı, ilmek ilmek dokuduğu bir roman. Olayları ve insanları kuşatıcı diliyle hayal kırıklığı, çaresizlik ve mutluluk arayışını bir kuyumcu titizliğiyle işlediği, kırık dökük aşkların romanı. Ya da tek kelimeyle söyleyecek olursak; aşkın ve tutkunun romanı...CIA ajanı Peter, şöyle diyordu bu romanda; "Bu verimli Anadolu toprakları Türklere bırakılmayacak kadar çok değerli. Bu hatayı İran'da bir kez yaptık, aynı şeyi burada tekrarlayamayacağız."

ŞAŞIRTICI GERÇEKLER

Cevat Turan, daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını aralayarak okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleştiriyor.

Gazeteci Alper ile Esma'nın umarsız aşkını, Kızıl Ömer ile Kara Bebek'in ölümcül mücadelesini, CIA ajanı Peter'le siyaset, bürokrasi, örgütsel bağlantıları, ihanetleri ve birçok masum insanın kaderini felaketle birleştiren kesişmeleri okumak için gerçeği aralamaya hazır mısınız?

"Unutmalar Şehri", Cevat Turan'ın yakın dönemin toplumsal çalkantıları ve gündelik yaşamını edebi bir ustalıkla anlattığı, sürükleyici ve her an soluksuz okuyacağınız yeni bir roman.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.