Türkiye’nin turizmi için de İl olmalıyız

Türkiye’nin turizmi için de İl olmalıyız

GTO Başkanı Nail Çiler, sanayide ve ihracatta ülke ekonomisine çok büyük katkısı olan Gebze’nin turizmle ilişkili mirasının yeterince tanıtılamadığını söyledi. Çiler, olası Gebze İli’nin ülkemiz turizm gelirine de katkısı olacağına inandığını kaydetti

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Tahsin Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak öncülüğündeki Ekonomi Masası’nın bir süre önce ilçemize çok geniş bir heyetle gerçekleştirdiği ziyarette Gebze’nin il olmasının önemine değinmişti. Merkez İlçemiz İzmit’ten Gebze’nin il olmasına sıcak bakmayan kişi ve kurumlar olduğuna işaret eden Tarhan, İzmit’in de Gebze’den sebep problemleri olduğuna dikkat çekip, “İzmit’in kurtuluşu, Gebze’nin kuruluşu” demişti.

TURİZMİMİZ VE ÜLKEMİZ

İÇİN GEBZE İL OLMALIDIR

Benzer bir yaklaşım Gebze’nin İl olması gerektiğini yıllardır her platformda tekrarlayan Gebze Ticaret Odası Başkanı ve başkan adayı Nail Çiler’den geldi. 2023’te Türkiye’de il sayısının 100’e çıkarılma yüksek olasılığından esasla son zamanlarda Gebze ili propagandasını yoğunlaştıran Çiler, Dünya Turizm Günü özel sayımız için gazetemize verdiği özel demeçte; sanayide ve ihracatta ülke ekonomisine çok büyük katkısı olan Gebze’nin turizmle ilişkili mirasının yeterince tanıtılamadığını söyledi. Çiler, olası Gebze İli’nin ülkemiz turizm gelirine de katkısı olacağına inandığını kaydetti. Çiler yazılı yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

SEÇİLİRSEK; KONGRE SONRASI

YİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ

 

“Gebze Ticaret Odası günümüzde Gebze’nin il olmasını çok isteyen, çok istemekle yetinmeyip bunu her platformda dile getiren, diğer taraftan Gebze kamuoyunu sürece katmak isteyen bir yapıdadır. İçinde bulunduğumuz süreçte kongre sürecinin getirdiği doğallıkla o gündemden uzaklaşmış gibi gözüksek dahi üyelerimizin teveccühü ile yeniden başkanlığa, ekip arkadaşlarımızla birlikte yönetime seçilmemiz halinde konuya dair propagandamızı yoğunlaştıracağız.

19 KOTA, 19’DAN

FAZLA ADAY VAR!

Zira Hükümet tarafından çok fazla dillendirilmemek istense de bilinen, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında 100 il projesi ve beklentisi var. İl olmaya aday ilçe sayısı 19’dan yüksek. Onların da benzer baskıyı göstermesi kadar doğal bir durum yok. Bu süreçte kendimizi ne kadar geniş bir kamuoyuna aktarırsak o kadar iyi.

TURİZM: ÖNE ÇIKMAYAN YÖNÜMÜZ

Gebze Ticaret Odası olarak Gebze’nin dünya çapında bilinen bir kent olmasına olanak sağlayan sanayinin, üretimin yanı sıra ülkemiz açısından en az sanayi kadar önem taşıyan turizm de Gebze’nin fazla gözükmeyen, öne çıkmayan bir yönüdür.

KANDIRA VE KARTEPE’DEN

SIRA BİZE GELMEYECEK…

Bizdeki zenginliğin çok azına sahip iller iyi bir propaganda ile gerek yurt içi gerekse yurt dışından ilgiyi üzerine çekmektedir. Bir Kastamonu, buna iyi bir örnektir. Biz ise Kocaeli ile entegre olamamış bir Kocaeli ilçesi olarak debelenip durmaktayız. İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’nün önceliğinde Kandıra ve Kartepe yer alırken sıranın bir gün bize geleceğini beklemek, ilçe olarak kaldığımız sürece beklentiden öte gidemeyecek.”

 

nail.jpegBAKANLIK’TAN PRESTİJ MÜZESİ KARARI: Başkan Çiler; “Öyle ki çağdaş Türk Müzeciliği’nin kurucusu, arkeolog ve ressam Osman Bey’in Eskihisar’da yer alan ve yıkılmaya yüz tutmuş müzesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, “Prestij Müzesi” olarak düzenlenmesi karar verilmesi noktasında gösterdiği gayret de ortadır” diye konuştu.

 

**

 

 

Antalya’daki turizm paneli

Gebze’de de düzenlenmeli

 

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bugün Antalya’da gerçekleşecek olan ve gazetemizin de yerinde takip edeceği turizm paneline yönelik değerlendirmesinde, benzerinin Gebze’de de düzenlenmesi çağrısında bulundu. Çiler; 60 ve 61’nci dönem Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği - TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği - POYD Başkanı Ülkay Atmaca, İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği - İNKAY eski Başkanı Talat Kanbir ve Dev.Turizm-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Savfet Yahyaoğlu ile moderatör Cengiz Murat Şah’a katkılarından ötürü teşekkür ederken, “Benzer bir panelde odamız üyesi; gerek TÜRSAB belgeli turizm firmaları ve otellerin girişimcileriyle birlikte ilçemizde ağırlamayı temenni ederiz” dedi. 

 

**

 

Çörek hamlemiz de yetersiz.

çünkü kent-le-şe-mi-yo-ruz

 

“Turizm evrensel bir olgudur. Dünya üzerindeki farklı kültürleri tanımamıza, aynı zamanda kültürlerimizi tanıtmak adına önemli rol oynamaktadır. Gebzemiz ilçe kaldığı sürece dünyanın kültürlerini sürekli tanıyacak ama kendi kültürünü değil dünyaya ve ülkemize, sınırları içinde yer aldığı Kocaeli’ne dahi tanıtmakta yetersiz kalmaktadır ve kalmaya devam edecektir. Çünkü Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçeleri ile bir bütün halinde Gebze’nin kentleşememek gibi önemli bir problemi vardır. Yoğun göç altında Gebze’nin yerel ahalisi hayli azınlık konumuna düşmüş, Gebze kültürünü açığa çıkarmakta zorlanmaktadır. Patentini edindiğimiz Gebze çöreği hamlesi bu anlamda önemli ancak yine de yetersizdir. Gebze’nin geçmişten bugüne gelen kültürüyle birlikte günümüz kültürünün yansıtılması ancak Gebze İli ile mümkündür.”

-018.jpgGebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Başkanı Nail Çiler ve meclis üyeleri 2019 yılının Ramazan Bayramı arifesinde Çoban Mustafapaşa Camii önünde Gebze çöreği dağıtırken.

 

**

 

ANİBAL’DEN FATİH SULTAN MEHMET’E, BAYRAMOĞLU’NDAN TAVŞANCIL’A

 

 

Uçtan uca, tarihten

tarihe “saklı vadi”

 

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler; Gebze’nin tanıtımı yeterince yapılamayan değerlerini bir bir sıraladı. Gebze Bölge itibariyle batıda İstanbul’un Tuzla sınırındaki Bayramoğlu’ndan doğuda ilimiz Körfez İlçe’nin sınırındaki Tavşancıl’a; kuzeyde yine İstanbul İlçesi Şile sınırındaki Tepemanayır’a kadar derya deniz kaynağa sahip ancak hepsi sanki “saklı vadi” misali…

 

“Gebze’nin ilçe olarak varlığını sürdürmesi Mimar Sinan’ın önemli eseri Çoban Mustafa Paşa Camii, Eskihisar Kalesi ve yine Eskihisar’daki ünlü ressam Osman Hamdi Bey’ in evi ve müzesi, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını kaybettiği Fatih’in Otağı (Hünkar Çayırı), Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Yahya Kaptan ve Kartacalı ünlü komutan Anibal’ın anıt mezarları,

 

Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Çoban Mustafa Paşa Hamamı, Sultan Orhan Camii, Demirciler Konağı, Darıca Feneri, Darıca Kalesi, Malkoçoğlu Mehmet Bey Türbesi gibi bir çok tarihi değerimizin yanı sıra;

 

Türkiye’nin ilk 6 yürüyüş rotası arasında gösterilen Ballıkayalar Tabiat Parkı, Darıca Hayvanat Bahçesi ile Eskihisar, Bayramoğlu, Tavşancıl gibi sahil beldelerinin;

 

Tepeören, Yağcılar, Kargalı gibi doğal güzelliklere sahip kırsaldaki mahallelerimizin (köyler) ülkemize ve dünyamıza tanıtımının önünde önemli bir engeldir.

BU DEĞERLER TANITILMALI

Sanayi, ihracat ve turizm ülkemiz için çok önemli bir gelir kaynağıdır. Gebze’nin ülkemiz sanayi ve ihracatına, bununla birlikte istihdamına katkısı ortadadır. Turizm gelirine karınca kararınca kaynağı; sanayiden sebep yurt dışından ülkemize gelip otellerimizde konaklayan turistler ile olmaktadır. Tatillerini şehir dışında ama yurt içinde değerlendirenlerin katkısı da önemlidir. Dışarıdan gelecek gelire katkısı ise yukarıda saydığım yerlerinin etkin bir tanıtımı, bu tanıtım da ancak Gebze’nin il olması ile mümkündür.”

kadikoy-001.jpgBURASI GEBZE DEĞİL KADIKÖY: Gebze’nin değerlerinin tanıtılmasında belediye başta olmak üzere kamunun da eksikliği, farklı şekillerde de kendisini gösteriyor. Osman Hamdi Bey, Kadıköy’ün ilk belediye başkanı. Kadıköy Belediyesi, siyasetçi Osman Hamdi Bey’in heykelini Kalamış Parkı’nın caddeden de görünür yerine böyle yerleştirmiş. Bir yanıyla Gebzeli ressam Osman Hamdi Bey’in ismi, KBB’nin Kültür Merkezi’ne çok yakışıyor ancak Gebze’de, altında Gebze Belediyesi imzalı şöyle bir heykeli yok. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.