Türkiye’nin ilk ve tek  ekolojik oteli Kandıra’da

Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik oteli Kandıra’da

Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik otel ve eğitim merkezi Narköy’de bulunuyor. İlk ve tek olan bu oteli ise bir çok kişi tarafından henüz bilinmiyor.

Günümüzde gerek teknolojinin ilerlemesi gerekse yaşam tarzlarının değişmesiyle birlikte insanlar üreticiden daha çok tüketici toplumlar olarak yaşamını sürdürmeye başladı. Ancak kirlenen doğa ve üretimin günden güne azalmasına karşı bilinçlenen kişiler hayatlarının merkezine ekoloji ve sürdürülebilirliği yerleştirerek yeni adım atmayı sürdürüyorlar. Böylelikle kişisel olarak bir bilinç yaratılarak toplumsal bilincin temelleri atılıyor.
“Ekolojiye dair bir şeyleri öğrenmeliyim ama bu konuda neler yapabilirim?” sorusu aklınızı meşgul ediyorsa artık doğaya karışmak için birbirinden yenilikçi alternatifler var. Global çapta yeni oluşumlar dikkat çekerken Türkiye’den de bunun örnekleri ekolojik yaşamı keşfetmek isteyen ve doğaya dönmek isteyenlerin beğenisine sunuluyor. Böylece sürdürülebilir yaşam ve ekolojiyi merak edenler, inek sağmaktan tarladan sebze toplamaya kadar birçok deneyimi bizzat yaşıyor ve aşamaların detaylarını öğreniyorlar.

KEYİFLİ EĞİTİM SÜRECİ 

Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik otel ve eğitim merkezi Narköy de deneyimsel ve keyifli eğitim süreçleri tasarlamak isteyen yeni nesil eğitim sektörünün mekanı oluyor ve katılımcılarına doğal yaşamla iç içe geçme seçeneği sunuyor. Böylelikle her yaştan ziyaretçi sürdürülebilir yaşam için yeni tecrübeler edinme fırsatı yakalıyor. Biz de yakın zamanda ziyaret edip birçok aşamasına dahil olduğumuz Narköy’e dair ön plana çıkan detayları sizler için derledik.
İstanbul’a iki saat mesafede Kocaeli’nin Kandıra bölgesinde, 100 dönümü aşan doğal alan üzerinde yer alan otel, 1000’in üzerinde atalık tohumuyla dünyanın en önemli tohum bankalarından birine sahip. Sadece Türkiye için değil, tüm bölge için örnek alınacak bir model yaratan yatırım, toprağa minimum müdahale eden mimari yapısı ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ekolojik artı değer yaratıyor.
Nar Eğitim ve Danışmanlık’ın prensiplerinden, sürdürülebilirlik, ekolojik olma ve bütüncül yaklaşım sergilemenin ürünü olarak 2008’de ilk adımları atılmış Narköy, doğal deneyimin kurumsal dünya ile entegre olmasını sağlayıp bireyler için bütüncül gelişim yolculuklarına ilham veriyor.

ATÖLYELER
 
Atölyeler düzenleyerek kurumsal eğitim süreçlerine destek olurken bütüncül bir eğitim merkezi olmayı amaçlayan Narköy,  sunduğu açık ve kapalı derslikler ile kurumların kendi içlerinde veya farklı çözüm ortaklarıyla yapacakları toplantı ve aktivitelere de ev sahipliği yapmaktan keyif alıyor. Bireylere yönelik kişisel gelişimi destekleyen eğitimlerin yanı sıra, ekmek yapımından doğada farklı biçimlerde var olma yöntemlerine kadar geniş bir alanda atölye çalışmaları da Narköy’de mevcut.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.