Türkiye'de üretilen lastikler Avrupa yollarında

Türkiye'de üretilen lastikler Avrupa yollarında

Prometeon Lastik Grubu'nun 15 milyon dolarlık yatırımla yenilenen Kocaeli'deki Ar-Ge Merkezi'nde geliştirilen ürünler, Türkiye ekonomisine katma değer oluşturuyor.

Grubun, mühendislik ve teknolojide kritik role sahip Ar-Ge merkezinde, yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını azaltan yeni lastik teknolojileri geliştirmek için çalışmalar yapılıyor. Endüstriyel ve ticari lastiklerin Ar-Ge'sini Türk mühendislere emanet eden İtalyan lastik devi, yaklaşık 100 kişilik ekiple geliştirilen prototip ve patent sayısını da artırmayı hedefliyor. Prometeon Türkiye Üst Yöneticisi Gökçe Şenocak, 2007'de kurulan merkezin 2015'te aldığı lisansla sektördeki ilk bakanlık lisanslı merkez olduğunu söyledi. Merkezin bina ve ekipmanlarını 15 milyon dolarlık yatırımla yenileyerek Türkiye'ye kazandırdıklarını dile getiren Şenocak, 100 olan çalışan sayısını yıl sonunda 125'e çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Kocaeli'deki tesislerinde yaptıkları üretime değinen Şenocak, "Yeni Ar-Ge merkezimiz sayesinde yüksek bir oranda ihracatımız var. Ar-Ge merkezimizin de gücüyle Avrupa'ya sattığımız lastiklerin üçte ikisini, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türkiye'de üretilen lastikler oluşturuyor. O yüzden grubun içerisinde burası çok önemli." diye konuştu. Şenocak, Prometeon'un uluslararası Ar-Ge faaliyetlerinde önemli bir role sahip olan merkezin, ticari lastik Ar-Ge çalışmaları için gerekli bütün testlerin yapılabildiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış fizik, kimya, karışım ve lastik test laboratuvarlarına sahip olduğunu anlattı.

 

“LASTİKLERİ BU MERKEZDE GELİŞTİRİYORUZ”

Merkezde, şirketin sürdürülebilirlik bakış açısıyla uyumlu şekilde Prometeon teknolojisini öne çıkaran pek çok inovatif projeye odaklandıklarına işaret eden Şenocak, şöyle devam etti: "Çevre duyarlılığı yüksek olan Avrupa ve Amerika gibi zorlu pazarlar için yakıt verimliliği, yere tutunma ve frenleme gibi yüksek teknoloji gerektiren lastikleri bu merkezde geliştiriyoruz. Yeni teknolojili elektrikli ve çevre dostu araçlar için otomotiv endüstrisine yük taşıma kapasitesi yüksek ve sürdürülebilir malzeme ve teknolojilerle üretilen lastikler tasarlıyoruz, araştırıyor ve geliştiriyoruz. Otomotiv sektöründeki dönüşümü yakından takip ediyoruz. Elektrifikasyon, otonom ve bağlantılı araçlar uzun zamandır Prometeon'un da ajandasında üst sıralarda yer alıyor. Bu kapsamda elektrikli ağır ticari araçlar için lastik geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle araçların takip edilmesi, lastiğin takip edilmesi, yönetilmesi gibi servislerle de müşterilerimizi destekliyoruz. Ayrıca Ar-Ge faaliyetlerimizde, dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden bazılarıyla iş birliği içinde orijinal ekipman lastiklerinin yanı sıra yenileme pazarı için endüstriyel lastiklerin geliştirilmesine odaklanıyoruz" dedi.

 

manset-1-066.jpg

 

HABER: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.