Türkiye'de kadının adı siliniyor

Türkiye'de kadının adı siliniyor

Atatürkçü Düşünce Derneği Koceli Şube Başkanı Mustafa Küpçü haftalık Türk kadının milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. Yıl...



Atatürkçü Düşünce Derneği Koceli Şube Başkanı Mustafa Küpçü haftalık Türk kadının milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. Yıl dönümünde “Kadının adı siliniyor” dedi.

 

ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü şöyle konuştu: “Atatürk emperyalizme karşı erkeği ile omuz omuza kurtuluş mücadelesi veren, ailesini daha iyi yaşatmak için de tarlasın da, bağında, bahçesinde alın teri döken kadınlarımızın ikinci sınıf vatandaş olmasına göz yummadı. Mustafa Kemal kadına öncelikle bir insan olarak bakıyor ve eşit bir yurttaş olarak yaşamasını istiyordu. Türk kadını medeni kanun ile erkeğin cariyesi olmaktan çıktı ve eşi olmanın onuruna erişmiş, eşini özgürce seçebilmenin ve anlaşamazsa boşanma hakkını kazanmıştır. Oysa bugün Türk kadını sinsi bir eylem süreci ile eğitimden üretimden, siyasetten koparılmaya çalışılıyor. Önce kadından sorumlu Devlet bakanlığından kadın adı çıkarıldı. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı oldu. Şimdi de bünyesindeki kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu kapatılıyor. Kadınlarımız, kadını şiddetle terbiye etmeye çalışan, evde bir hizmetkâr ve seks aracı olarak gören, yüce İslam dininin kadına verdiği değeri inkâr eden ve bu tutumlarıyla, öncelikle kendi analarına hakaret edenlerin farkına varmalı ve 79 yıl önce kazandıkları haklara ve Atatürk’e sahip çıkmalıdırlar. İnsan olduğunun bilincindeki tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.