Türkiye’de İlk Kez Çayırova’da

Türkiye’de İlk Kez Çayırova’da

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Çocuk Oyunları Ligi ikinci hafta maçları 30 Kasım Cumartesi günü üçlü oyun olan Halat Çekme, Yumurta...

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Çocuk Oyunları Ligi ikinci hafta maçları 30 Kasım Cumartesi günü üçlü oyun olan Halat Çekme, Yumurta Taşıma ve Çuval Yarışı olarak devam etti.

Çocuk Oyunları Ligi Türkiye’de İlk Kez Çayırova’da Düzenlendi

Unutulmaya yüz tutmuş eski Türk oyunlarının tekrar gün yüzüne çıkarılması, çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşması amacı ile Çayırova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Anadolu Oyunları Uygulama Merkezi bünyesinde Türkiye’de bir ilk olarak düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi’nin 3.cüsü düzenlendi. 16 Kasım Cumartesi günü başlayan maçların ikincisi turu 30 Kasım Cumartesi günü saat 13.30 da Anadolu Oyunları Uygulama Merkezinde devam etti. İlçe genelinden 8 ilköğretim okulu katıldığı yarışmalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Tatlı çekişmelerin yaşandığı 3. Çocuk oyunları ligi ikinci hafta maçları Halat Çekme, Yumurta Taşıma ve Çuval Yarışı olarak devam etti. Tek devreli lig usulü yapılan maçlar sonrası yapılan değerlendirmeye göre dereceğe giren okullar belirlendi. Velilerinde büyük ilgi gösterdiği 3. Çocuk Oyunları Liginde ikinci hafta maçları Halat Çekme, Yumurta Taşıma ve Çuval Yarışı dalında Yenimahalle İlköğretim Okulu 1. olurken, Mehmet Akif İlköğretim Okulu 2. ve İstiklal İlköğretim Oklu 3. oldu. Yapılan maçlar sonrası turnuvaya katılan tüm öğrencilere madalya verilirken dereceye giren okullar için ödül töreni düzenlendi. Programa katılan Öğretmen Şevket Özay İlköğretim Okul Müdürü Serpil Yapıcı tarafından dereceye giren okullara kupa ve madalyaları verildi. Ayrıca turnuvaya destek veren öğretmenlere de katılımlarından ötürü plaketler takdim edildi. 8 kategoriden oluşacak olan maçlar Mendil Kapmaca, Yakan Top, Seksek, Top Taşıma, Gol Show, Hedef Vurma, Basket Show ve 3 lü oyun olan son grup Halat Çekme, Yumurta Taşıma ve Çuval Yarışı olarak gerçekleştirilecek. Ligin 3. hafta maçları seksek oyunu ile 14 Aralık Cumartesi devam edecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.