Türkiye’de bir ilki yaptık Farabi’de yapıldı

Türkiye’de bir ilki yaptık Farabi’de yapıldı

 Darıca Farabi Devlet Hastanesi Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Yöneticilerini ağırladı. Ziyarette Darıca Farabi Devlet Hastanesi...

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve Yöneticilerini ağırladı. Ziyarette Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yönetici/Başhekim Uzm. Dr. Ayhan Aktaş, ‘Türkiye’de ilk kez bir devlet hastanesi bünyesinde uygulanmış olan duvarlara, kapılara ve zemine yaptırdığımız steckerler hakkında bilgi verdi.

2012 yılı Kasım ayı itibariyle Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliğine geçiş sürecinden sonra il bazında Kamu Hastaneleri sağlık hizmet sunumlarında yapılan değişikliklerin ve uygulamaların karşılıklı gözlemlenmesi ve fikir alışverişinin yapılabilmesi amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ve ekibi misafir olurken Kocaeli Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, Genel Sekreterlik Yöneticileri, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yönetici/Başhekim Uzm. Dr. Ayhan Aktaş ve hastane idarecileri ev sahipliği yaptı.

HEM TEDAVİ OLUYOR HEM ÖĞRENİYOR

 

Acil Servis Poliklinikler, Servisler,  Diyaliz Ünitesi, Yoğun Bakım servislerinde incelemelerde bulunan ekip tıbbi, idari, mimari uygulamalar hakkında bilgi alarak fikir alışverişinde bulundular. Misafir ekip tarafından Çocuk Poliklinikleri ve Servislerinde yapılan stecker uygulamalarının oldukça ilgi çekmesi ve bol bol fotoğraflanması karşısında açıklama yapan Başhekim Ayhan Aktaş, ‘’Türkiye’de ilk kez bir Devlet Hastanesi bünyesinde uygulanmış olduğunu düşündüğümüz duvarlara, kapılara ve zemine yaptırdığımız steckerler yardımı ile hastane ve doktor kavramını yumuşatmaya, sevimli kılmaya, hastane ortamından çok oyun ve öğreti yuvasına çevirmeye, tedaviye katkıda bulunmaya çalıştık. Çocuklarımız hem tedavi oluyorlar hem öğreniyorlar. Rengarenk ve öğretici uyaranlarla dolu servis ve polikliniklerimiz hakkında Anne – babalarımız ve ziyaretçilerimizden oldukça olumlu görüşler alıyor olmamız bizi mutlu ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.