Türkiye pandemi  sürecini iyi yönetiyor

Türkiye pandemi sürecini iyi yönetiyor

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş Türkiye’nin pandemi sürecini çok iyi yönettiğini açıkladı.

Ellibeş’in açıklaması şöyle:

 “Türkiye, bütün bunların arasında Pandemi sürecini yönetmektedir. Covid-19’un tüm dünyada küresel bir tehdit ve pandemi olarak kabul edilmesinin ardından, ilk olarak ülkelerin sektörleri büyük bir sınav verdi. Gelişmiş ülkeler olan Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupa ülkesinde sağlık sektörü kamu harcaması kesintilerine maruz kalırken, Türkiye’de son 20 yılda sağlık sektörüne yapılan yatırımların etkisiyle hastane doluluk oranları %65 üzerine genelde çıkmadı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

Elbette küresel çapta yaşanan ekonomik küçülme, ülkemizde de ekonomik anlamda bazı olumsuzlukların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu sebeple ilk olarak ticari işletmelere yönelik destek paketleri uygulamaya konuldu. Bu destekler kapsamında 1,3 milyon iş yerinin 40 milyar TL prim borçları belirli bir süreliğine ertelendi. Borcu olan vatandaş ve işverenlere ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla yapılandırma hakkı tanındı. Salgın döneminde çalışanların mağduriyet yaşamaması adına “işten çıkarma yasağı" uygulamaya alındı. Ücretsiz izne çıkarılan 2 milyon 548 bin çalışana yaklaşık 10 milyar 240 milyon TL nakdi ücret desteği verildi. Esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere gelir kaybı desteği ile kira desteği sağlandı.

DESTEK VE ÖDEMELER

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında uygulamaya konan Esnaf Destek Paketi ile 18 milyar 800 milyon TL tutarında kredi kullandırıldı ve bu krediler için ödemede erteleme imkânı sağlandı. İşsizlik ödeneği kapsamında ise 1 milyon 480 bin vatandaşımıza yaklaşık 5 milyar 834 milyon TL ödeme yapılarak bu zorlu sürecin en az hasarla atlatılması amaçlandı. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağından muaf tutularak bu alanda bir Bilim Kurulu oluşturuldu. Tarım ve hayvancılık alanındaki tüm üretim sektörlerine kendi ihtiyaçları doğrultusunda destekler ve ödemeler sağlanarak, Dünyada birçok ülkenin market rafları hızlıca boşalırken Türkiye’de 83 milyon vatandaşımızın gıda ve temel yaşam malzemesi ihtiyacı fazlasıyla karşılandı. Sosyal devlet anlayışı ile emekliler, yaşlılar, yardıma ihtiyacı olanlar unutulmadı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.