Türkiye Kupası  statüsü çok çok iyi

Türkiye Kupası statüsü çok çok iyi

Mardin Fosfatspor Kulübü Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü ucu Milli Takım’daki başarısızlığa kadar uzanan BAL statülerine karşın Türkiye Kupası statüsünün çok iyi olduğunu söyledi

2-cevdet-hoca.jpg 

 

“Türk futbolu açısından değerlendirecek olursak en büyük renk katanlar Bölgesel Amatör Lig ve profesyonelde 3’ncü Lig kulüplerinin oyuncuları olmuşlardır” diyen Uzunköprü buna bağlı olarak Türkiye Kupası’nda da çok ciddi sonuçlar çıktığına dikkat çekti. Uzunköprü şunları kaydetti:

BU SEZON VİRÜSE TAKILDILAR

“Cizrespor, Gençler Birliği’ni; Karsspor, Altınordu ve Balıkesirspor’u Türkiye Kupası’ndan eleyen BAL takımları oldu. Bu sezon virüsten dolayı BAL takımları Ziraat Türkiye Kupası’na katılmadı. Bence Türkiye Kupası’na dair bu statü TFF’nin en güzel statüsü oldu. Çünkü tur geçtiği zaman hem kulüpler rahatlamış oluyor. Her turda bir gelir ediniyorlar.

TEKNİK HEYETLER DE RAHATLIYOR

Bir BAL veya 3’ncü lig takımı birkaç tur geçtiği zaman, örneğin bu sezon Darıca Gençler Birliği’nde kulüp yönetimi futbolcuya ödeyeceği peşinatların yarısını veya tamamını çıkartabiliyor. Ayrıca oynamak isteyen oyuncularını, sahada görmek istediğin oyuncularını oynatabiliyorsun. Teknik heyet olarak onları görme şansını, fırsatını ediniyorsun. Kadron eğer gençse maç eksiğini gideriyorsun. Her turu geçişinde de kulüp ekonomik olarak rahatlamış oluyorsun. Bizim için de geçerli.

KULÜP GELİR OYUNCU

PRİM KAYBEDİYOR

Mardin Fosfatspor da bu sezon Türkiye Kupası’nda bir iki tur daha geçebilseydi kulüp başkanımız ve yönetimimiz rahat edecekti. Elendikten sonra üzülüyoruz tabi ki. Kulüp gelir, oyuncu prim kaybediyor. O yüzden bu statü bana göre çok çok iyi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.