“Türkiye güçlü bir ülke ama idare çok zayıf “

“Türkiye güçlü bir ülke ama idare çok zayıf “

 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın hafta sonu katıldığı Karamürsel İlçe Kongresinde gündem dair açıklamalarda bulundu.Birol...

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın hafta sonu katıldığı Karamürsel İlçe Kongresinde gündem dair açıklamalarda bulundu.

Birol Aydın yaptığı konuşmada, ‘’Hani diyorlar ya: “Türkiye çok güçlü bir ülke.” Evet, Türkiye çok güçlü bir ülke. Ama idare olarak güçlü bir ülke değil. Tabi özellikleriyle güçlü bir ülke. Jeopolitik konumuyla güçlü, genç nüfusuyla güçlü... Zira idare olarak güçlü olsa OHAL bu kadar uzamaz. OHAL sürecinin belirsiz olduğu ülkeler zayıf ülkelerdir. Şeffaflığı sağlayamıyoruz. Bir ülkede özgürlük yoksa o ülkede samimiyette, şeffaflıktan söz edilemez. Her şeyi konuşabilmeliyiz. Türkiye bugün ekonomik anlamda oldukça zayıf düşürülmüştür. Bu ülkede tarımı, hayvancılığı, yüksek teknolojiyi, AR-GE’yi konuşabilmeliyiz. Bunları konuşabilmek için de doğru ve sürekli yatırım gerekmektedir. Biz bunu vaat ediyoruz. Şimdi Türkiye’nin büyüme rakamları açıklandı: 7.4 Gerçekten bunu söylemek milletle alay etmektir. Bir ülkede ekonomi 7.4 büyüse 10.3 işsiz olur mu? Bir sürü üniversite açıyorlar. Her açılan üniversite, işsizlik rakamını örtmek için açılır olmuş. Her okuyan öğrencimiz işsizlik sertifikası almak için okur olmuş. Kalkınan bir ülkede asgari ücret açlık sınırının altında olur mu?’’ İfadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.