Türk Soylu Derneklerinden ortak açıklama

Türk Soylu Derneklerinden ortak açıklama

Gebze Ahıska Türkleri Derneği, Gebze’de Türk soylu derneklerle beraber Mısır’da ve Orta Doğu’da yaşanan olayları kınadı. Gebze Ahıska Türkleri...

Gebze Ahıska Türkleri Derneği, Gebze’de Türk soylu derneklerle beraber Mısır’da ve Orta Doğu’da yaşanan olayları kınadı. Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz Aziz yaptığı açıklamada, “Siyasi bir amacımız yok. Kafkaslar’da ve Türk Cumhuriyetleri’nde yaşanan zulümler var. 1844’te ve 1944’te yaşanan sürgünler var, Karabağ Türklerinin sorunları var. Hocalı katliamı yaşandı.  Avrupa’da yaşayan Müslümanların ve Türklerin, Orta Doğu’daki Müslüman coğrafyasında yaşayanların, Çin’de Uygur Türklerinin yaşadığı sorunlar karşısında Türk toplumunun gözünü açması gerekiyor” dedi. 

SÜKUNET, HUZUR, BİRLİK

İnsan haklarının muhafaza edilmesinin önemli olduğuna değinen Aziz, “Müslümanların ve Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan sorunlar konusunda, BM, Şangay İşbirliği Örgütü ve Avrupa Birliği gibi örgütlerin ve diğer ülkelerin seslerini çıkarıp dur demesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşu olarak her zaman sükunet, huzur ve birlikten yanayız” dedi. Kırım Türkleri Derneği Gebze Şube Başkanı Şerife Orak ise, “Bizler Kırım Türkleri olarak İsmail Gaspıralı’nın “Dilde, fikirde, işte birlik” ilkesiyle hareket ediyoruz. Dilde, fikirde, işte birlik olmanın vakti gelmiştir” dedi. Gebze Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Tolga Pahsa ise, “Biz bir millet 7 devletiz. Türk topluluklarının bu sorunlara sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

PEMBEGÜLLÜ’YÜ ANDI

Kırım Türkleri Derneği Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak, Gebze Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Aziz Aziz’e porselen plaket tabak hediye etti. Aziz Aziz daha sonra basın mensuplarına derneklerinin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Aziz, Gebze’nin eski belediye başkanlarından Ahmet Pembegüllü’nün ölüm yıl dönümü nedeniyle ilgili olarak da, “Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.