TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER: “Seyyar görev tazminatlarını ödeyin”

TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER: “Seyyar görev tazminatlarını ödeyin”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, yazılı açıklaması yaptı. 

Birinci basamak sağlık kuruluşlarında seyyar görev yapan sağlık çalışanlarına Sağlık Müdürlüğünce Haziran ayı içerisinde ödenmesi gereken seyyar görev tazminatlarının hak sahiplerine ödenmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyet hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, yazılı açıklaması yaptı. 

Çeker açıklamasında özetle şunları ifade etti:
Seyyar görev yapan Gezici görev yapan ebe, hemşire, sağlık memuru, çevre sağlık teknisyeni ve şoförler biran önce seyyar (gezici) görev yolluklarının yatırılmasını beklemektedirler. Yetkililerin gecikme ile ilgili açıklama yapmaması veya resmi yazı ile kurumları bilgilendirmemesi manidar olduğu kadar tam bir vurdum duymazlıktır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem); ‘Ücretliye/işçiye hakkını, teri kurumadan önce verin!’ buyurmuştur. sözünü (Hadisi) Personele karşı sorumluluğunu unutmuş olan yetkililere hatırlatırız. Türk Sağlık Sen olarak çalışanlar adına konun takipçisi olacağız”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.