Türk Sağlık-Sen Fatih Devlet’te hukuk istedi

Türk Sağlık-Sen Fatih Devlet’te hukuk istedi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Fatih Devlet’te Başhekim Nalbant’a konuk oldu. Başkan Çeker, usulsüzlüğe göz yumanlar için hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gebze İlçe Temsilcisi Kadriye Levent, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Yasemin Altay  ile birlikte Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Nalbant’ı makamında ziyaret etti. Çeker ve beraberindekiler Nalbant’a “Çalışanların sorunları ve hukuksuz uygulamalar hakkında” konulu, 16 maddeden oluşan bir rapor teslim etti. Başkan Çeker, “Usulsüzlüğe göz yumanlar hakkında hukuki işlemlerin başlatılması bir zorunluluk” dedi.

 

Ziyarette Başhekim Yardımları Uzm. Dr. İlyas Sarı, Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz Erdoğan, Uzm. Dr. Esen Aydemir de hazır bulundu. Sağlık sektöründeki güncel sorunlar ile kurumda görev yapan çalışanların sorunlarının konuşulduğu ziyaretten her iki taraf da memnun kaldı. Başkan Çeker kurum çalışanlarının, sorunlarının çözümünde hassasiyet beklediklerini ifade etti.  Ziyaret için Başhekim Nalbant, Başkan Çeker ve heyetine teşekkür etti. 

 

ADALET TÜM PERSONELE EŞİT DAĞITILMALI.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Şube Başkanı Çeker; “ Kurum çalışanları çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunları sendikaya intikal ettirmiştirler.  Çalışanları temsilen sorumlu sendikal anlayışımız çerçevesinde tarafımıza iletilen konuları resmi yazı ile kurum evrak kayıt birimine teslim ettik.  On altı başlık altında toplanmış sorunlar heyet huzurunda tek tek mütalaa edildi. Başhekime iletmiş olduğumuz konuların araştırılmasını usulsüzlüğe sebebiyet veren sorumlular hakkında idari ve cezai işlem tesis edilmesini, çalışma barışının sağlanarak personelin huzurlu  bir ortamda çalışmasının sağlanması, adaletin tüm personele eşit dağıtılmasını, adam kayırmacılığa son verilmesini, liyakat ve ehliyet sahibi kamu görevlilerine şans verildiği takdirde personelin kurumu sahipleneceğini için kurumun hizmet çıtasının yükseleceğini ifade ettik.

 

HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILMALI

 

 Usulsüzlüğe göz yumanlar hakkında hukuki işlemlerin başlatılması bir zorunluluk.

Sorumlu sendikal anlayışımız çerçevesinde diyalog ve uzlaşıdan yanayız. Amacımız üzüm yemek. Sağlık çalışanlarına karşı olan sorumluluklarımız kadar, Milletimize ve devletimize karşıda sorumluluklarımız var.  Sendika olarak kamu İşvereni ile çalışanları asgari müşterekte buluşturarak sorunların çözümüne katkı sunmaktır. Bu gün gerçekleştirdiğimiz ziyaret çalışanlar ve kamu işvereni adına faydalı olmuştur. Başhekim kendisine iletmiş olduğumuz konuları araştıracağını ve gereğini yapacağını ifade etmiştir. Sorunlara karşı duyarlı yaklaşımından ve nezaketinden dolayı heyetim adına sayın başhekime teşekkür ederim.

 

Hizmet üretmeden devletin sırtından geçinenler için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. 

İdareye iletmiş olduğumuz sorunların oluşmasına sebebiyet veren usulsüzlüğe göz yumanlar hakkında hukuki işlemlerin başlatılması bir zorunluluk ve bunun bir kul hakkı olduğunu ifade ettik. Kamudaki usulsüzlüklere, adam kayırmacaya, bazı kişilerin kurumlarda korunup kollanması adına kadro ve ünvanlı dışında anlamsız işlerde görevlendirilmesine, hizmet üretmeden devletin sırtından geçinenler için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.  Sendika olarak konunun takipçisi olacağız. “ diyerek açıklamasını sonlandırdı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.