Türk milleti şehitlik ve gaziliği en büyük rütbe bilmiştir

Türk milleti şehitlik ve gaziliği en büyük rütbe bilmiştir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, şehitliğin ve gaziliğin önemini vurguladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, şehitliğin ve gaziliğin önemini vurguladı. Başkan Büyükakın, “Dünyada şehitlik ve gazilik duygusu ve inancı en yüksek olan bizim milletimizdir. Tarih boyunca milletimiz şehitliği ve gaziliği en yüksek rütbe bilmiştir’’ dedi

 

Çocuklarımıza vatan uğruna şehit düşmenin, gazi kalmanın önemini en güzel şekilde anlatmamız gerektiğini ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Yüce Allah’ımızdan duam; milletimizi, vatanımızı, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eylemesidir. Hainlere fırsat vermemesi, düşmanların her türlü fitne ve oyunlarından milletimizi ve vatanımızı muhafaza eylemesidir’’ şeklinde konuştu.

 

Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bu cennet vatana hainlerin ve düşmanların ayağı değmesin diye canını hiçe sayarak bedenini siper eden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’e 19 Eylül 1921’de Gazilik Unvanı verilişinin 100. yıl dönümünde, baş tacımız olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kendileriyle büyük onur duyuyoruz. Onlar için ne yapsak azdır.

Bu ülke; şehitler ve gaziler ülkesidir. Kocaeli; şehitler ve gaziler şehridir. Onlar baş tacımızdır. Onlar, bizim ve çocuklarımızın gözünde birer kahramandır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gazilerimizin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz…

Onlar için ne yapsak azdır.

Bu toprakları bize vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.