Türk milleti cumhuriyeti özümsedi

Türk milleti cumhuriyeti özümsedi

29 Ekim 1923’te kurulun Cumhuriyetimizin 97. Yılı Gebze’de düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törende konuşan Kaymakam Güler, “Türk milleti cumhuriyeti özümsedi ”dedi.

Gebze İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene  Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Arslan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaymakam Güler’in törene  katılanların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

TEMİNAT CUMHURİYETTİR

97. Yılını kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduğunu ifade eden Kaymakam Güler, ‘’Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegâne kuvvet milletimizin bizzat kendisidir. Türk milleti bir asırdır Cumhuriyeti özümsemiş ve bütün değerlerine sahip çıkarak ona sımsıkı sarılmıştır. Bu ülkede yaşayan herkes Türk milletinin birinci sınıf vatandaşıdır ve hürdür. Temel hak ve özgürlüklerinin anayasa ve kanunlarla çerçevesi çizilen, bir sistem içerisinde özgürce kullanabilmektedir. Hepimiz aynı şanlı geçmişi ve ortak geleceği paylaşmaktayız. Devlet halkın devletidir, üstün irada millet iradesidir. Atatürk’ün ortaya koyduğu egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ilkesi devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı da Cumhuriyet yönetimidir.’’ İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kaymakam Güler’in konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisi ve oratoryo gösterisi gerçekleşti, ardından ilçe genelinde düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Arslan tarafından ödülleri takdim edildi.

3-390.jpg4-330.jpg5-196.jpg6-182.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.